VAN'dan İstanbul'a giden otobüste kontrol yapan polislerden Başkomisere selam verip 'Sizi Van'dan tanıyorum" diyen yolcu 25 yaşındaki  B.Y.'nin vücuduna sarılı paketler içinde 2,5 kilo eroin ele geçirildi. PKK'yla da bağlantısı olduğu öne sürülen B.Y., tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler önceki gün saat 23.30 sıralarında Erzurum- Erzincan karayolu üzerindeki uygulama noktasında, Van’dan gelen bir otobüsü durdurdu. Polis otobüste rutin kontrol yapmak isterken, yolculardan 25 yaşındaki inşaat işçisi B.Y. arama yapan Başkomisere "Selam, nasılsınız? Ben sizi Van’dan tanıyorum" dedi. Yolcudan şüphelenen Başkomiser, B.Y.’yi otobüsten indirerek üzerini arattı. B.Y.'nin belindeki korsenin altında ve bacaklarına koli bandı ile sarılı 7 paket halinde eroin olduğu tespit edildi. B.Y’nin valizinde de 7 paket olmak üzere toplam 2.5 kilo eroin bulundu.
PKK'LI ÇIKTI
Uyuşturucu kullandığı ve kuryelik yaptığı belirlenen B.Y.’nin yapılan araştırmasında, PKK ile bağlantılı olduğu da anlaşıldı. Gözaltına alınan B.Y., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.