ÇORUM’un İskilip İlçesi’nde lise 2’nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki S.D.’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan başkomiser 39 yaşındaki Metin M., 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı az bulan anne, duruşma sonrası salonda gözyaşlarını tutamadı.
Çorum'un İskilip İlçesi'nde 2011 yılı Haziran ayında ortaya çıkan olayda iddiaya göre, lise öğrencisi S.D. Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kendisini rahatsız eden kişiler olduğunu söyleyip yardım istedi. Başkomiser Metin M. de genç kıza cep telefonu numarasını verip "Seni rahatsız eden olursa beni bu numaradan arayabilirsin" diyerek S.D.'nin de numarasını aldı. Evli ve 2 çocuk babası Metin M., bir süre sonra genç kızı arayarak kendisini rahatsız eden olup olmadığını sordu. S.D. ile bu şekilde arkadaşlık kuran Metin M., kızı evine davet etti. Daha sonra da genç kızla cinsel ilişkiye girdi. S.D., yaşadıklarını İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek anlatıp başkomiserden şikayetçi oldu. Bunun üzerine Başkomiser Metin M., tutuklandı.
Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'tecavüz ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından 20 yıla kadar hapis istemiyle bir süre tutuklu yargılandı ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılanan ve soruşturma kapsamında açığa alınan başkomiser Metin M.’nin bugün karar duruşması yapıldı. Duruşmaya Metin M., katılmazken her iki tarafın avukatları ve S.D.’nin annesi Sevda D., katıldı.
Duruşmada sanık avukatı Süleyman Ayhan, müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürdü. Tecavüz iddiası sonrası S.D.’nin defalarca Metin M.’yi aradığını ve mesajlar çektiğini ileri süren avukat Ayhan, tecavüz olayının doğru olmadığını ve kendi rızası ile bu ilişkinin yaşandığını dile getirdi. Müvekkilinin zorla tecavüzden değil cinsel ilişkiden yargılanması gerektiğini belirtti.
Duruşmada söz alan genç kızın annesi Sevda D. ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Duruşmada gözyaşlarına hakim olamayan anne Sevda D. "Benim canım yandı. Başkalarının yanmasın. Asker vatan bekler peki emniyet ne yapar? Namusumuzu korumakla görevli polis amiri bizim namusumuzla oynadı. Devletten maaş alarak namussuzluk yapanları ve onları savunanları kınıyorum. Toplumu kirletenler en ağır cezayı almalı ki toplum kirlenmesin. Çocuğumu kandırdı ve kirletti. Göreve dönemedi. çünkü yüz kızartıcı suç işlediği sabittir. Ne olur benim ailemi darmadağın eden adama en ağır cezayı verin. Hayatımız karardı. Sangın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diyerek gözyaşı döktü.
DURUŞMAYA BİR SAAT ARA VERİLDİ
Her iki tarafı da dinleyen mahkeme heyeti karar vermek üzere duruşmaya bir saat ara verdi. Aranın peşinden kararını okuyan mahkeme temyiz yolu açık olmak üzere sanığa küçük yaştaki kızla cinsel ilişkiye girmekten 2 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. Kararı duyan anne Sevda D. gözyaşlarına boğuldu. Cezanın yetersiz olduğunu gözyaşları içinde anlatan anne, "Bu nasıl bir ceza. Ben şimdi kızıma ne diyeceğim" diyerek karara tepki gösterdi.