ANKARA Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışını gerçekleştireceği 214 tesisi protesto etmek amacıyla toplanan 'Başkent Dayanışması' adlı grup, temsili rögar kapağı açılışı yaptı.

Ankara Güvenpark'ta toplanan Başkent Dayanışması grup üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in projelerinden olan 214 tesisin açılışını, temsili rögar kapağı açarak protesto etti. Rögar kapağının 215. tesis olduğunu ve Melih Gökçek'in bunun açılışını yapmayı unuttuğunu söyleyen grup, Melih Gökçek'in 20 yıldır Ankara'yı yok etmek için uğraştığını belirtti.

Grup adına yapılan açıklamada, "Melih Gökçek'in bayram gecesi ODTÜ ormanına zorbalıkla girerek yol açmak için binlerce yetişmiş ağacı kesmiştir. Bugün burada Başkent Dayanışması olarak, Demokrasiyi, ve yaşanılası bir kenti tesis edemeyen, bir belediye başkanının 214 tesisine karşı unutmuş olduğu 215. Tesisi Paralel açılışla açıyoruz. Bu tesis bir Rögar kapağı ve manidardır. Açalım bakalım içerisinden neyin kokusu çıkacak" diyerek açıklamayı sonlandıran grup yanlarında getirmiş olduğu kırmızı kurdeleyi keserek rögar kapağı açılışını gerçekleştirdi.

Grup üyeleri söyledikleri şarkı da 'Yar saçların lüle lüle Gökçek sana güle güle' diyerek eylemlerini sonlandırarak olaysız bir şekilde dağıldı.