Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, otogar ihalesi nedeniyle kentte 3 gün süreyle yolcu taşımacılığını engellemek üzere baskı oluşturan kişi ve gruplar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Kongre ve Sergi Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Burhanettin Kocamaz, yeni otogar tesisindeki işyerlerinin kiralanması amacıyla yapılan ihalelerde, yapılan çalışmaya destek verilmesi beklenirken engelleyici tavır ve davranışlar sergilenmesini üzüntü ile karşıladıklarını kaydetti. 20 Ağustos 2014'de ulaşım ve kamu hizmetini yürüten bir grup otobüs firması ve acentelerin belediyeye dilekçe vererek 25, 26, ve 27 Ağustos tarihlerindeki seferleri iptal ettiklerini bildirdiklerini belirten Kocamaz şöyle konuştu:
"4925 Sayılı Karayolları Taşıma Kanunu'na göre taşımacılar taşıma hizmetlerini kabul edebilir bir neden olmaksızın veya zorunlu haller dışında yapmaktan kaçınamazlar ve taşıma hizmetlerinden herkesin her zaman yararlanmasını sağlamak zorundadırlar. Bu kanun zorunluluğa rağmen Mersin halkına hizmet etmekle yükümlü olan bir kısım ulaşım firmaları ulaşım kamu hizmetlerini yerine getirmekten kaçınmış, hizmet etmek isteyenlere de engel olmaya çalışmıştır. Böyle bir davranış sorumluluğu kendilerine aittir. Konu ile ilgili olarak Valilik makamına, gerekse Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bilgi verilmiş, bakanlıktan kamu hizmeti yerine getirmeyen ve hizmetin yürütülmesine engel olan, seyahat etmek isteyen halkın özgürlüğünü kısıtlayan gerçek ve tüzel kişiler hakkında gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması ve inceleme yapılması hususunda talepte bulunulmuştur. Ayrıca mevcut otogarda yolcu taşımacılığını engellemek üzere baskı oluşturan kişi ve gruplar hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur."
KİRA SÖZLEŞMELERİ YENİLENMEYECEK
Mevcut otogardaki kiracılara da, gerekli tebligatların yapıldığını, işyerlerini boşaltmaları konusunda uyardıklarını ifade eden Kocamaz şöyle devam etti:
"Mevcut otogarın biran önce hizmet dışı bırakılarak hizmetlerin yeni otogardan sürdürülmesi için tüm olanaklar seferber edilmiştir. Kaldı ki, mevcut otogardaki işyerlerinin önemli bir bölümünün kira süresi Ekim ayının son haftasında sona erecektir. Sona eren kira sözleşmelerinin bu şartlarda devamı mümkün değildir. Mevcut otogarda müddeti sona erecek olan kira sözleşmeleri de bundan böyle yenilenmeyecektir. Ulaşım sektörünün ve mevcut kiracıların bu doğrultuda hazırlıklarını bir an önce tamamlaması gerekmektedir. Bu arada bir grup işletmeci tarafından ihalelerin iptali talebi ile İdare Mahkemesi'ne iptal davası açılmış olup mahkemenin vereceği kararlar esas olarak yolumuza devam edeceğimizi ifade etmek isterim."

FOTOĞRAFLI