Hasan KIRMIZITAŞ/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, geçen yıl başı taşla ezilerek öldürülen ve boş arazide cesedi bulunan kadının kimliği belirlenemedi. Türkiye'deki kayıp başvurularından da ulaşılamayan kadının kimliğinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'nda, kemik yapısına uygun yüz çizildi ve robot resmi yapıldı. Jandarma, şimdi 1 yıl önce öldürülen kadının kemik yapısıyla çizilen robot resmi ile kimliğine ulaşmayı ve cinayeti aydınlatmayı hedefliyor.
Geçen yıl 16 Temmuz günü Nizip'in Samanlı Mahallesi'ndeki boş bir arazide yarı kazılmış çukurda bir kadın cesedi bulundu. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen jandarmalar, yaptığı incelemede kimliğine dair bilgi bulunmayan ve çürüdüğü için yüzü ve bedeni tanınamayan haldeki cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi.
SAHİP ÇIKAN OLMADI
Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, genç kadının kafasına taşla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Bu sırada jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmalara rağmen, cinayete kurban giden kadının kimliğine ilişkin herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Gaziantep ve çevre il ve ilçelerdeki kayıp başvurularını değerlendiren jandarma, bu çalışmasından da sonuç alamadı. Bunun üzerine tüm Türkiye'de güvenlik güçlerine yapılan kayıp başvuruları tek tek değerlendirildi ama cesedi bulunan kadın ile eşleşme sağlanamadı.
ROBOT RESİM ÇİZİLDİ
Güvenlik güçleri, yaptığı çalışmalarda sonuç alamayınca maktul kadının kimliğinin tespit edilmesi için cesedini İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Adli Tıp Kurumu Laboratuvarı’nda, kafasına taşla vurularak öldürülen kadının kemik yapısına uygun yüzü ortaya çıkarıldı. Kemik yapısının ortaya çıkmasının ardından; 20- 24 yaşlarında, 165-170 santim boyunda ve koyu kestane rengi kıvırcık saçlı olduğu tespit edilen kadının robot resmi çizildi.
TÖRE CİNAYETİ KUŞKUSU
Tüm güvenlik birimlerine iletilen ayrıca tanıyanların çıkabileceği düşüncesiyle basın kuruluşlarına da dağıtılan robot resim ile cinayet kurbanı kadının kimliğine ulaşılması hedefleniyor. Güvenlik güçleri, robot resminden tanıyanların çıkmasıyla hem kadının kimliğini belirlemeyi hem de cinayeti işleyen kişi ya da kişileri ortaya çıkarmayı planlıyor.
Öte yandan güvenlik güçleri, kafasına taşla vurularak öldürülen kadına ilişkin kayıp başvurusu yapılmaması ve sahip çıkan olmamasının, töre cinayetine kurban gitmiş olma ihtimalini güçlendirdiğini de bildirdi.

FOTOĞRAFLI