Savcının tahliye yönünde mütalaa vermesine rağmen 14. Ağır Ceza mahkemesi heyeti, İlker Başbuğ'un tahliye talebinin reddine oybirliğiyle karar verdi. 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararında, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanık hakkında vermiş olduğu 31 Aralık 2013 tarihli tahliye talebinin reddi kararının ve gerekçenin usul ve yasaya uygun olduğu, herhangi bir isabetsizlik görülmediği anlaşıldığından sanık Mehmet İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'in itirazının reddine, İlker Başbuğ'un tutukluluk halinin devamına oybirliğiyle karar verildi" ifadelerine yer verdi.
Ergenekon Davası'ndan müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 2 yıldır Silivri'de tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ avukatı İlkay Sezer aracılığıyla 31 Aralık 2013'te mahkemeye dilekçe sunarak tahliyesini talep etmişti. Talebi değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İlker Başbuğ'un tahliye talebini reddederek, tutukluluk halinin devamına karar vermişti. Mahkemenin bu kararının ardından Avukat İlkay Sezer, bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Savcı Zafer Koç'un 'tahliye' yönündeki mütalaasının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başbuğ'un tahliye talebinin reddine karar verdi.
TAHLİYE TALEBİ OY BİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ
Mahkeme bir sayfalık kararında şu ifadelere yer verdi: İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanık hakkında vermiş olduğu 31 Aralık 2013 tarihli tahliye talebinin reddi kararının ve gerekçenin usul ve yasaya uygun olduğu, herhangi bir isabetsizlik görülmediği anlaşıldığından sanık Mehmet İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'İn itirazının reddine, İlker Başbuğ'un tutukluluk halinin devamına oybirliğiyle karar verildi."
(BB)