İHBARDAN 5 DAKİKA SONRA VEKALETLER CADDESİ'NE GELDİ



Başbakanlık önündeki Vekaletler Caddesi üzerinde 'canlı bomba' paniği ile ilgili olarak Emniyet kaynaklarından açıklama yapıldı.

Tuğrul Bayır'ın ilk olarak, 155'i arayarak 'canlı bomba' ihbarında bulundu. İhbar üzerine Başbakanlık civarında eşgali verilen şahsın 'canlı bomba eylemi yapacak' diye anonslarla ekipler uyarıldı. Yapılan anonsların ardından 5 dakika sonra Tuğrul Bayır, Vekaletler Caddesi üzerinde görüldü. Tuğrul Bayır, polisin 'Dur' ihtarında tereddüt edince korumalar tarafından havaya iki el ateş açıldı. Korumalar Tuğrul Bayır'ı yere yatırılarak etkisiz hale getirdi.

CAM HAMURU, SAAT VE KABLO

Tuğrul Bayır'ın üst aramasında bomba süsü verilmiş bir paket farkedildi. Daha sonra Tuğrul Bayır, elleri kelepçelenerek gözaltına alındı.İlk incelemede Tuğrul Bayır'ın cam hamuru, saat ve kablodan oluşan bomba süsü verdiği düzeneği karın kısmına yerleştirdiği ortaya çıktı. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri inceleme sonrası yolu trafiğe açtı.

KESKİN NİŞANCI VE ACİL OPERASYON TİMİ DEVREDE

Başbakanlık'ta görevli Özel Harekat'a bağlı acil operasyon timi ve keskin nişancı olay yerine gelerek güvenlik önlemi aldı.

KREDİ KARTINI ÖDEYEMEMİŞ

Kredi kartını ödeyemeyen Tuğrul Bayır'ın Başbakan Erdoğan'a ulaşmak ve sesini duyarmak için böyle bir girişimde bulunduğu belirtildi. (TG)