Elvan EZBER İSTANBUL, ()  ÜSKÜDAR'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın güzergahı üzerinde olan ve evine de 500 metre uzaklıkta yolcu indirmek için duran dolmuştan bir kadın yolcu düştü. Kazadan birkaç dakika sonra Ankara'ya gitmek için evinden çıkan Başbakan Erdoğan ve konvoyu yolda giderken kazada hafif şekilde yaralanan Sıdıka Oral, yol kenarında bekliyordu.
Kısıklı'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın güzergahı üzerinde ve evine de 500 metre uzaklıktaki Eski Kısıklı Caddesi üzerinde saat 10.00'da meydana gelen kaza iddiaya göre şöyle gerçekleşti:
Üsküdar-Ümraniye arasında yolcu taşmacılığı yapılan 34 M 1942 plakalı dolmuş sürücüsü Mehmet Çeltikçi, Burhaniye Mahallesi üst geçidinde aracını durdurdu. Minibüsten önce çocuklar indi. Çocukların ardından Sıdıka Oral'ın indiğini fark edemeyen sürücü Çeltikçi aracını hareket ettirdi. Minibüsün hareket etmesiyle dengesini kaybeden Oral, araçtan yola düştü. Yolcuların uyarısıyla duran sürücü Çeltikçi, aşağı inip Oral'a yardım etti. Bu sırada Başbakan Erdoğan'ın geçişi için güzergah üzerinde görev yapan polisler de kaza yerine koştu. Sürücü ve polis Sıdıka Oral'ı yol kenarına götürüp orada kendisiyle ilgilendi. Oral'ın kolunun incindiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan geçeceği için hazırlıkları yapan polis ekipleri kazaya karışan minibüsü de yolu kapatmaması için yanda üst geçit altında çektirdi.
Sıdıka Oral, yol kenarında beklerken bu sırada Başbakan Erdoğan ve konvoyu da yoldan geçiyordu. Kazayı yaralı olarak atlatan Sıdıka Oral, olay yerine çağrılan yakınları tarafından götürüldü.
(BB) (FOTOĞRAFLI)