Serpil KIRKESER / İstanbul, () Balyoz davasında aldığı 16 yıllık hapis cezası nedeniyle Hasdal Cezaevi"nde hükümlü bulunan SAT komandosu Kurmay Albay Ali Türkşen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Facebook üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Türkşen savunmasında 4 yıla yakın süredir cezaevine olduğunu, herhangi bir facebook hesabı da olmadığını belirtti. Türkşen, “Zaten cezaevi koşullarında internet erişimimiz olmadığı için bu şekilde bir yazı paylaşmamız da söz konusu değildir. Yazının benim tarafımdan yazıldığına dair herhangi bir delil de yoktur. Sadece adım ve soyadım yazmaktadır. İmzalı bir belge değildir. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi. Hakim Atilla Öztürk, sanık Türkşen'in kamu görevlisi olan müşteki Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılmışsa da atılı suçu işlediğine dair cezalandırılması için yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine karar verdi.
Çağlayan'da bulunan İstanbul 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Balyoz Davası'ndan hükümlü, bu davadan tutuksuz yargılanan sanık Ali Türkşen ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Türkşen, evli, deniz subayı olduğunu ve aylık gelirinin olmadığını söyledi. İddianamenin okunmasının ardından savunma yapan Türkşen, 4 yıla yakın süredir Hasdal Cezaevi'nde tutuklu olduğunu, Balyoz Davası'ndan hükümlü olduğunu belirtti.

“CEZEVİ KOŞULLARINDA İNTERNET ERİŞİMİMİZ YOK"
Suçlamayı reddeden sanık Türkşen, "4 yıla yakın süredir cezaevindeyim. Bu süreçte herhangi bir facebook hesabım olmadı. İddianamede belirtilen yazı içeriğini kabul etmiyorum. Bu şekilde bir yazıyı kimseyle paylaşmadım. Ancak cezaevi sürecinde ben bazen yazdıklarımı not alırım. Bunu da yakınlarımla paylaşırım. İddianamede benim tarafımdan yazılıp paylaşıldığı belirtilen yazının aslı bende yoktur. Zaten cezaevi koşullarında internet erişimimiz olmadığı için bu şekilde bir yazı paylaşmamız da söz konusu değildir. Yazının benim tarafımdan yazıldığına dair herhangi bir delil de yoktur. Sadece adım ve soyadım yazmaktadır. İmzalı bir belge değildir. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi. Son sözü sorulan Türkşen, "Takdir mahkemenizindir" dedi.

KESİN İNANDIRICI DELİL ELDE EDİLEMEDİĞİNEN BERAAT ETTİ
Hakim Atilla Öztürk, sanığın kamu görevlisi olan müşteki Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılmışsa da atılı suçu işlediğine dair cezalandırılması için yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden beraatına karar verdi.

İDDİANAME'DE 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iki sayfalık iddianamede Türkşen'in 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu.

(BB)