Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() FATİH Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçedeki bazı esnaf derneği temsilcisi, iş adamı ve partililer, Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek için, Kapalıçarşı ve Mahmutpaşa’da yürüyüş düzenledi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir öncülüğünde Kapalıçarşı Beyazıt Kapısı'nda toplanan ilçedeki tarihi çarşı ve bazı esnaf derneği yöneticisi, Kapalıçarşı, Mahmutpaşa, Mısır Çarşısı güzergahından yürüyerek Eminönü Meydanı’na geldi. Yürüyüş sırasında Mustafa Demir esnafa karanfil dağıtıp, bazılarıyla sohbet etti. Esnaftan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek isteyen Demir ve beraberindekiler sık sık, “Recep Tayyip Erdoğan” sloganlarıyla karşılandı.
Sahaflar Çarşısı, Nuru Osmaniye, Çiçekçiler, Tahtakale, Kadınlar Pazarı, Sirkeci, Hocapaşa, Laleli, Fatih, Mahmutpaşa, Mısır Çarşısı, Kapalıçarşı esnafı, kuyumcu ve balıkçı temsilcileri ile bazı muhtarların da katıldığı yürüyüş sonrası Yenicami Parkı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda söz alan temsilciler seçimlerde Recep Tayip Erdoğan’a destek olacaklarını açıkladı.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÇANKAYA’DA DA MİLLETİYLE BÜTÜNLEŞECEK

Toplantıda konuşan Mustafa Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaseti hizmet ile bütünleştirdiğini belirterek, “Recep Tayyip Erdoğan dendiğinde insanın aklına projeler geliyor. Hiç kimsenin hayal bile edemediği projeleri özellikle Marmaray’ı yapmışız. Başbakanımız siyasete itibarı getirdi. Recep Tayyip Erodğan, Başbakanlık düzeyinde millet ile devleti bir araya getirdi” dedi. Cumhurbaşkanlığı makamının önemine de değinen Demir, şöyle konuştu:
"Cumhurbaşkanlığı makamına sembolik deniyor ancak inanılmaz gücü var. Çünkü yargıya atamalar suretiyle müdahil olabiliyor. Yürütmeye başbakanın tayininden tutun bakanlar kurulunun tayinine kadar yine çok etkili bir noktada. Paylaşılamayan bir yerin sahibi milletin iradesidir Cumhurbaşkanlığı makamı. Recep Tayyip Erdoğan, nasıl 1994 yılında nasıl milletiyle bütünleştiyse Çankaya'da da milletiyle bütünleşecek.”

(FOTOĞRAFLI)