Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN’ın Çukurbük Köyü’nde, 61 yaşındaki Ahmet Köroğlu ve oğlu 38 yaşındaki Hüseyin Köroğlu, bahçelerinde tuğladan örülmüş oda içerisindeki su kuyusunu motorla temizlerken egzozdan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Onları kurtarmak için girdiği kuyuda zehirlenen 31 yaşındaki Hüseyin Seccan da hastaneye kaldırıldı.
Bartın Belediyesi'nden emekli 2 çocuk babası Ahmet Köroğlu, kuyunun dibindeki kirli suyu dışarı atmak için 2 çocuk sahibi Hüseyin Köroğlu ile birlikte merdiven aracılığıyla 10 metre yüksekliğindeki su kuyusuna indi. Baba ve oğlu, benzinli su motoruyla kuyuda çalışma yaptıkları sırada su motorunun egzozundan çıkan karbonmonoksit gazından etkilenerek suya düştü. Dayısı ve kuzenini kurtarmak için kuyuya inen Hüseyin Seccan da gazdan zehirlendi. Köylüler tarafından kuyudan çıkarılan Hüseyin Seccan olay yerine gelen ambulansla Bartın Devlet Hastanesi’ne gönderildi. İtfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin yaklaşık 3 saat süren çalışması sonucu baba ve oğlunun cesetleri kuyudan çıkarıldı.
YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Kuyudaki baba ve oğlun cesetleri ise itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu çıkarıldı. Cesetlerin çıkarılışı sırasında yakınları sinir krizi geçirdi. Hüseyin Köroğlu'nun eşi Fatma Köroğlu 'Hüseyin uyan uyan' diye feryat ederken Ahmet Köroğlu'nun eşi Nezahat Körüğlu "Ahmet'im, oğlum nereye gidiyorsunuz?" ağıt yaktı. Hüseyin Köroğlu'nun 9 yaşındaki kızı Nermin Köroğlu ise "Beni daha okulu götürecektin, nereye gidiyorsun" diyerek gözyaşı döktü.
Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından cesetler Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Zehirlenen Hüseyin Seccan'ın yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı ve bilincinin açık olduğu belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)