Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle ırmak taştı. Yürüyüş yolları ve köprüler sular altında kaldı. Bir otomobil ırmağın taştığı bölgede sel sularının ortasında kaldı. Araçtaki iki kişiyi itfaiye kurtardı.
Metrekareye 35 kilogram yağışın düştüğü kentte Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı'nda  su seviyesi yükseldi. Irmak bazı bölgelerde yatağından taştı. Irmak kenarındaki yürüyüş yolları su altında kalırken, kafeterya ve hediyelik eşya satışının yapıldığı yerler önlem amacıyla boşaltıldı. Irmak üzerindeki Akçalı, Okçular ve Epçiler Kadı Köprüleri su altında kaldı. Bu köprülerden ulaşım sağlanan 8 köye ulaşım durdu. İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, sular altında kalan köprülere şerit çekerek önlem aldı.
Kozcağız Beldesi'nde ırmak kenarında bulunan tekstil fabrikası da sular altında kaldı. Fabrikadaki makina ve ürünlerin zarar gördüğü belirtildi.
OTOMOBİLDE MAHSUR KALDILAR
Potbaşı mevkiinde ırmak suyunun bir anda yükselmesi sonucu ise bir otomobil sel sularının ortasında kaldı. 74 AP 558 plakalı otomobiliyle Potbaşı Köprüsü'nden geçtikten hemen sonra yükselen suyun içinde kalan 75 yaşındaki Ali İhsan Canpolat, cep telefonuyla yardım istedi. Gelen itfaiye ekibi, yaklaşık 1 metreyi bulan suyun içinde güçlükle yürüyerek otomobile ulaştı. Otomobilde bulunan 65 yaşındaki Mualla Canpolat, bir itfaiye erinin sırtında suyun içinden çıkarıldı. Eşi Ali İhsan Canpolat ise itfaiye ekibinin yardımıyla yürüyerek sudan çıkabildi. Otomobil de halat yardımıyla çekilerek kurtarıldı.
Büyük korku yaşadığını belirten Mualla Canpolat, "Köye gidiyorduk. Köprüyü geçtiğimiz anda yol kapalı değildi. Yolun ortasına geldiğimizde sel suları bir anda yükseldi ve otomobilimiz durdu. Sonra itfaiye ekipleri kurtardı. Çok korktuk" dedi.
Gelen sağlık görevlileri tarafından kontrol edilen çift, sağlık sorunları olmadığı için hastaneye götürülmedi.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)