Hüseyin TÜCCAR / BURSA, () - BURSA’da evlere su içme bahanesiyle girerek çoğu yaşı küçük olan toplam 13 kişiye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve 5 ayrı cinsel istismar suçundan toplam 50 yıl hapse çarptırılan özel güvenlik görevlisi 38 yaşındaki Yunus Yolcu'nun cezasını Yargıtay onadı.
Bursa’nın Merkez Osmagnazi İlçesi'nde 2008 yılında 18 yaşından küçük olan A.T. adlı kızın bulunduğu eve gelen kimliği belirsiz bir kişi, babasının arkadaşı olduğunu söyleyerek zorla eve girdi. Daha sonra A.T.'yi bir odaya götüren saldırgan el ve ağzını bağladığı genç kıza cinsel istismarda bulunup kaçtı. Aynı kişi daha sonra eşinin asker arkadaşı olduğunu öne sürdüğü S.K.'nın evine girerek kendisinden bir bardak su istedi. S.K.'ya da cinsel istismarda bulunan bu kişi evden uzaklaştı.
ROBOT RESMİ ÇİZİLDİ
S.K.'nin de şikayeti üzerine evde inceleme yapan polis, şüphelinin su içtiği bardakta bulunan parmak izinden, Kars'ta 15 yaşandayken 'adam bıçaklama' suçundan kaydı bulunan Yunus Yolcu olduğunu tesbit etti. Polis, robot resmini çizdiği Yunus Yolcu'yu kısa bir süre sonra yakaladı. Yapılan sorgulamasında suçunu kabul eden Yolcu, çeşitli tarihlerde zilini çaldığı 13 ayrı eve girerek kadın ve çocuklara tacizde bulunduğunu itiraf etti. Polis, Yolcu'nun adresini verdiği evlere giderek mağdur olan kişilerle kendisini yüzleştirip ifadesini aldı.
5 TACİZE 50 YIL HAPİS
Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde çoğu yaşı küçük 13 mağdur hakkında 'Basit cinsel istismar', 'Cinsel saldırı' ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından hakkında toplam 120 yıla kadar hapis istenen Yunus Yolcu'nun 5 yıldır devam eden yargılamasında, işlediği 5 ayrı suç için karar çıktı. 8 ayrı suçla ilgili dava dosyasını, Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen evrakların gelmemesi nedeniyle 'Karar daha sonra verilmesi' koşulu ile ayrı tutan mahkeme heyeti, son duruşmada yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen ve tahliyesini isteyen sanık Yunus Yolcu'ya toplam 50 yıl hapis cezası verdi.
Sanık avukatının temyiz başvurusunu inceleyen Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği hapis cezasını onadı.
FOTOĞRAFLI