Ali Ekber ŞEN- Mustafa İNSAN/MERSİN, ()-MERSİN'de bar çıkışında 4 kişiyi tabancayla vurduğu iddia edilen AK Parti eski İl Başkanı Fatih Kısa'nın kardeşi 31 yaşındaki Emre Kısa, asıl saldırıya kendilerinin uğradığını iddia etti.
İddiaya göre, 30 Temmuz'da meydana gelen olayda, müteahhit 31 yaşındaki Cengiz Karakuş, nişanlısı olduğunu söylediği 31 yaşındaki F.K. ile bardan çıkan Emre Kısa ile tartıştı. Tartışmanın ardından Kısa, tabancayla Cengiz Karakuş ile beraberindeki kardeşi 29 yaşındaki Abuzer, amcasının oğlu 20 yaşındaki Doğan Karakuş ve arkadaşı 32 yaşındaki Mehmet Evren Güney'i yaraladı. Yapılan araştırma sonucu olayı gerçekleştirdiği belirlenen Emre Kısa, 26 Ağustos'ta teslim oldu. Emre Kısa sevk edildiği mahkemece denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.
20 KİŞİ İLE SALDIRDILAR
İddialar üzerine bir açıklama yapan Emre Kısa, olay gecesi 20 kişinin saldırısına uğradıklarını ileri sürdü. Beraberindeki F.K.'nın de iddia edildiği gibi Cengiz Karakuş'un nişanlısı olmadığını savunan Kısa, şu açıklamaya yaptı:
"Kendisini mağdur gibi gösteren Cengiz Karakuş ve 20 kişi olay gecesi F.K.'yi zorla kaçırmaya çalıştı. Bu kişiler sopalarla bize saldırmışlardır. Cengiz Karakuş'un F.K. ile arasında bir nişan söz konusu değildir. Bu iddia Cengiz Karakuş'un aklanmak için uydurduğu yalandır. Cengiz Karakuş, F.K.'nin aracını da olay gecesi gasp etmiş, daha sonra bu araç bulunmuştur. Kendilerinin cezaevinde olmamalarının tek nedeni vurulmuş olmalarıdır. Ağabeyim ve Ak Parti'nin bu olayla bir ilgisi yoktur."
Kısa, uyuşturucu ile polis kaydının askerlik dönemlerinde yaşadığı ve beraat ettiği bir olaydan kaynaklandığını vurguladı.

FOTOĞRAFLI