MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, çöplük alanda atıkları ayrıştırmada çalışanların kaldığı barakada belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, ormanlık ve makilik alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere havadan ve karadan müdahale edildi. Bölgedeki 5 baraka yandı, 1.5 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.
Yokuşbaşı Mevkii'nde atıkların depolandığı bölgede işçilerin kaldığı barakada, bugün saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Bitişikteki barakalar ile rüzgarın etkisiyle ormanlık ve makilik alana yayılan alevlere belediyeye ait 5 itfaiye ekibi, Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 4 arazöz ve 20 orman işçisi karadan, 1 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter de havadan müdahale etti. 1 saatlik çalışma sonucu alevler kontrol altına alındı. Bölgedeki 5 baraka ile 1.5 hektarlık alan yangında zarar gördü.
Atık ayrıştırmada çalışan işçilerden Mehmet Nur Tokuyucu, "Herkes iş başındaydı. Barakanın biri yanmaya başladı. Birden diğerlerine de sıçradı" dedi. Çöplük alanın diğer tarafından geçen ve karayolu kenarındayken dumanları gördüğünü anlatan vatandaşlardan Ahmet Öztürk de, "Orman İşletme şefliğini ve itfaiyeyi aradım. Dumanlar kısa sürede gökyüzünü kapladı. Ekiplere yardımcı olmak için buraya geldim" dedi.
Yangının işçilerin barakasından başladığının belirtildiğini söyleyen Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut, yaklaşık 1.5 hektarlık ormanlık ve makilik alanda alevlerin etkili olduğu belirtti. Yangının çıkış nedenin araştırıldığını, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI