ANTALYA'da cezaevinden tahliye olduğu gece, bindiği takside silahlı saldırı sonucuyaşamını yitiren bar işletmecisi 50 yaşındaki İsmet Yıldız'ın cinayet sanıklarına ceza yağdı.
Olay, 10 Ocak 2013 gecesi Ünsal Mahallesi 3230'uncu Sokak'ta meydana geldi. Karıştığı bir kavga nedeniyle cezaevinde bulunan bar işletmecisi İsmet Yıldız, 3 ay sonra tahliye oldu. Yıldız, cezaevinden çıktıktan sonra otobüs terminaline gitmek için bindiği takside silahlı saldırıya uğradı. Yıldız, olay yerinde öldü.
Polis, İsmet Yıldız'ın ölmeden önce taksi şoförüne saldırganlar için söylediği "Bunlar benim düşmanım" sözlerinden yola çıkarak, soruşturmayı derinleştirdi. Yıldız'ın önceki ilişkilerini inceleyen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, maktulün 10 Ocak 2012 tarihinde, işyerine gelen eski ortağı Burhan Kandemir ile arasında çıkan kavgada, Kandemir'in bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Ayrıca cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan kişinin de mahkemede İsmet Yıldız'ı suçladığı ortaya çıktı.
Cinayet Büro dedektifleri, olayın intikam için gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimalini dikkate alarak, Kandemir'in yakınları üzerinde yoğunlaştı. 10 kişiyi ifadelerine başvurmak üzere çağıran polis, taksi üzerinde Kandemir'in yeğeni 34 yaşındaki Hafit Ç.'nin parmak izine rastladı. Gözaltına alınan Burhan Kandemir'in yeğeni Hafit Ç., kardeşleri 42 yaşındaki Orhan K. tutuklanırken, 54 yaşındaki İzzet K. ile Doğan Ç. tutuksuz yargılanmaya başlandı.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 1 yıldır devam eden davada tutuklu sanıklardan öldürülen Burhan Kandemir'in yeğeni Hafit Ç., 'kan gütme saikiyle insan öldürmek' suçundan ömür boyu, ruhsatsız tabanca taşımak suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık öldürülen Burhan Kandemir'in kardeşi Orhan K. ise Hafit Ç.'ye yardım ederek 'adam öldürmeye iştirak etmek' suçundan 18 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan Kandemir'in diğer erkek kardeşi İzzet K., 'adam öldürmeye azmettirmek' suçundan beraat ederken, 'ruhsatsız tabanca bulundurmak' suçundan 10 ay hapis cezası ve 400 lira para cezasına mahkum edildi. Yine tutuksuz yargılanan Doğan Ç.'nin ise beraatine karar verildi.