Ali AKSOYER/İSTANBUL() BAKIRKÖY’de yaşlı bir kadının bankadan çektiği 285 bin doları, onu yerlerde sürükleyerek çaldığı iddia edilen şüpheli K.Ö.(39) polis tarafından yakalandı. Sorgusunda daha önceden benzer suçlardan polise geliş kaydı bulunan K.Ö.’nün 7 farklı kapkaç olayı daha gerçekleştirdiği ortaya çıktı. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen şüpheli K.Ö.,  tutuklandı.
Bakırköy’de 18 Şubat 2014 tarihinde meydana gelen olayda bankadan para çekerken takip ettiği A.U.(60)’ı takip eden bir kişi, içinde 285 bin dolar bulunan çantayı alarak kaçmıştı. Olaydan sonra harekete geçen polis ekipleri güvenlik kamera görüntülerinden eşkâlini tespit ettikleri şüpheliyi önceki gün gözaltına aldı.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen K.Ö.’nün kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Olayla ilgili yapılan soruşturmada şüpheli K.Ö.’nün farklı 7 kapkaç olayının daha şüphelisi olduğu tespit edildi. Şüpheli K.Ö.’nün bazı olaylarda güvenlik kameralarına takıldığı ortaya çıktı. Görüntülerde bankaların içine girerek bekleyen şüphelinin, yüksek miktarda para çeken kişileri takip ederek uygun bir yer bulduğunda kapkaç yaptığı ortaya çıktı.
8 OLAYIN MEYDANA GELDİĞİ BANKADA OLUŞUNA “TESADÜF” DEDİ.
Poliste verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen şüpheli K.Ö.’nün polisin 8 olay sırasında da olayların meydana geldiği banka şubesinde olduğunun tespit edildiğinin söylemesi üzerine “Para çekmeye gitmiştim”, “Bir arkadaşıma havale yapmaya gitmiştim.” “Tamamen tesadüf” gibi cevaplar verdiği öğrenildi. İşlemleri tamamlanan daha önceden benzer suçlardan polise geliş kaydı olduğu öğrenilen şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Polis kayıtlarına göre şüpheli K.Ö.’nün gerçekleştirdiği olaylar şöyle:

14 Aralık 2013 tarihinde Esenyurt’ta mağdur H.G.’nin 12 bin lirasının gasp edilmesi
5 Ocak 2014 tarihinde Ataşehir’de müşteki B.S.’nin bankadan çektiği 52 bin lirasının gasp edilmesi
17 Ocak 2014 tarihinde Küçükçekmece’de mağdur S.Ö.’nün 3 bin 100 lirasının çalınması
7 Şubat 2014 tarihinde Kadıköy’de mağdur N.U.’nun 1000 dolar ve 300 lirasının çalınması
10 Şubat 2014 tarihinde Avcılar’da Mağdur S.Y.’nin 300 lirasının çalınması
13 Şubat 2014 tarihinde Büyükçekmece’de T.S.S. isimli mağdurun 600 lirasının çalınması
18 Şubat 2014 tarihinde Bakırköy’de A.U. adlı kadının bankadan çektiği 285 bin doların çalınması
26 Şubat 2014 tarihinde Küçükçekmece’de mağdur D.T.’nin 14 bin lira parasının çalınması

AA (MK) (FOTOĞRAF)