Taylan YILDIRIM- Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde kredi isteğinin geri çevirmesine öfkelenen balıkçı E.D., baltayla banka şubesini basıp camları kırdı, içeridekileri rehin aldı. Bir süre sonra çalışanları ve müşterileri serbest bırakan, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte bankada kalan E.D., yaklaşık 2.5 saat sonra polis tarafından ikna edilip bankadan çıktı.
Çiğli'de balıkçılık yapan, ancak bir süre önce işleri bozulunca ekonomik olarak zor günler geçiren E.D., özel bir bankanın Atatürk Organize Sanayi'deki şubesine gidip bireysel kredi başvurusunda bulundu. Ancak banka, E.D.'nin başvurusu reddetti. Bugün saat 09.00'da eşi ve 3 çocuğuyla birlikte banka şubesine gelen ve kredi talebini yineleyen E.D., bu isteği tekrar geri çevrilince, sinir krizi geçirdi. Önce bankanın dışına çıkıp elindeki baltayla camları kıran E.D., ardından içeri girerek güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi.
Bir elinde bıçak, diğer elinde balta olan E.D., daha sonra da çalışanlar ve müşterilerin dışarı çıkmasına izin vermedi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. E.D. polislerin ikna çabalarına rağmen uzun süre direndikten sonra önce hamile iki kadının çıkmasına izin verdi. E.D. daha sonra da üzeri çıplak halde para desteleriyle banka şubesinin önüne çıkıp, "İşte sizin sevdiğiniz, taptığınız para" diye bağırarak paraları havaya, çevreye saçtı.
E.D., ardından içerideki herkesin dışarı çıkmasına izin verdi. Kucağında bebeği bulunan eşi ve yanındaki 2 oğlu ile birlikte bankada kalan E.D.'yi ikna etmek için yetkililer çaba harcadı. Ailesi ile birlikte banka şubesinin içinde kalan E.D., saat 11.20'de içeri giren polislere teslim oldu. E.D., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

FOTOĞRAFLI