Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Çiğli İlçesi'de, 20 bin liralık kredi başvurusuna olumsuz yanıt aldıktan sonra cinnet getiren, balta ile şubeyi basıp camları kıran ve içeridekileri rehin aldıktan sonra polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan E.D. ile iki oğlu, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. E.D. adliyeye getirildiği sırada, "Artık bu ülkede, açlıktan sefaletten bıktık. Fakirlere acısınlar. Pişmanım" dedi. Olay sırasında 4 yaşındaki kızıyla banka bulunan E.D.'nin eşi 43 yaşındaki N.D. ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Çiğli İlçesi'ndeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bir bankanın 20 bin TL'lik kredi isteğini geri çevirmesine öfkelenen E.D., eşi N.D. (43), oğulları G.D. (24) ile M.D. (17) ve kızı Y.D.'yi de yanına alıp, balta ve bıçakla banka dün sabah saatlerinde banka şubesini bastı. Çiğli'de kışları balık, yazları ise karpuz satan 44 yaşındaki E.D., bir süredir yaşadığı ekonomik sorunlardan kurtulmak için kredi başvurusunda bulunduğu bankadan olumsuz yanıt alınca çılgına dönüp, özel güvenlik görevlisini iki oğluyla etkisiz hale getirip müşteri ve çalışanları rehin aldı. İmdat butonuna basan görevlilerin alarmı üzerine polis ekipleri bankaya gittiklerinde ise, şubenin giriş camlarını kıran E.D., kapıda karşıladı ve içeriye girmelerine izin vermedi. İlk giden polis ekibinin uyarılarına rağmen E.D.'nin teslim olmayıp çevresine zarar vermeye devam etmesi üzerine çok sayıda polis ekibi bölgeye kaydırıldı. Polisin ikna çabalarının ardından ilk olarak birisi müşteri diğeri de banka görevlisi olmak üzere hamile iki kadını serbest bırakan E.D., daha sonra da birisi güvenlik görevlisi olmak üzere 10 kişinin de şubeden çıkmalarına izin verdi.
"İşte sevdiğiniz, taptığınız, taptığınız para" diye bağırıp deste deste paraları çevreye saçan E.D. çay isteyince polis harekete geçti. Şube girişinde çayları tepsiyle almak için gelen G.D., polis tarafından etkisiz hale getirilip yakaladı. Bunun sonrasında banka şubesine giren E.D.'nin peşinden içeriye giren polisler, E.D.'nin eşi N.D. ve 4 yaşındaki kızı Y.D.'yi dışarıya çıkardı. Aile üyelerinin yakalandığını gören E.D. ve Adnan Saygun Lisesi öğrencisi olan oğlu M.D. ile polise teslim oldu.
BABA VE İKİ OĞLU ADLİYEDE
Polis tarafından ifadesine başvurulan N.D. serbest bırakıldıktan sonra, korku dolu anlar yaşayan kızıyla evine döndü. Henüz 18 yaşını doldurmayan lise öğrencisi M.D. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınıp Asayiş Şube Müdürlüğü'nde götürülen E.D. ile diğer oğlu G.D. ise sorguya alındı. Bugün sabah saatlerinde işlemleri tamamlanan E.D. ile G.D. Karşıyaka Adliyesi'ne sevk edildi. Diğer şüpheli M.D.'nin de erken saatlerde Çocuk Şube Müdürlüğü polisleri tarafından aydı adliyeye getirildiği öğrenildi. E.D. adliyeye getirildiği sırada, "Çoluğum çocuğum açtı, insanlara değer verilmiyor. Gittik oraya para için, ama bize ikinci sınıf insan muamelesi yaptılar. Artık bu ülkede, açlıktan sefaletten bıktık. Fakirlere acısınlar. Pişmanım ve böyle şeylere karışıyım" diye konuştu. Üç şüpheli hakkında, 'yağmaya teşebbüs, silahla tehdit, kamu malına zarar verme, birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından işlem yapıldığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI