KAHRAMANMARAŞ'ta, dün akşam bomba görüntüü verdiği çantayla girdiği banka şubesindeki görevli ve müşterileri rehin alarak soygun girişiminde bulunan M.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edebiyat öğretmeni olan M.S.'nin ifadesinde, ailevi sorunlarından dolayı intihar etmek istediğini ancak yapamadığı için böyle bir yöntem seçtiğini belirterek, "İntihar edemeyince, böyle bir yöntem denedim. Polisin beni öldürmesini istedim" dediği öğrenildi.
Soygun girişimi dün akşam saatlerinde Binevler Mahallesi Necmettin Erbakan Bulvarı üzerindeki banka şubesinde meydana geldi. Eldiven takıp yüzünü kar maskesiyle gizleyen edebiyat öğretmeni olduğu öğrenilen M.S., iddiaya göre elindeki çantada bomba olduğunu söyleyip bankada bulunan 10 personel ve müşterileri rehin aldı. Banka personelinden 200 bin lira isteyen M.S., görevlilerin alarm düğmesine basmasının ardından olay yerine gelen polisler tarafından düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan M.S., işlemlerin tamamlanmasının ardından bomba görüntüsü verdiği bilgisayar malzemeleriyle birlikte adliyeye sevk edildi.
'KENDİMİ POLİSE ÖLDÜRTMEK İSTEDİM'
Savcılıktaki sorgulamasının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen M.S., ifadesinde ailevi sorunlarının olduğunu iddia ederek "Ailevi sorunlarım var. Bu yüzden önce intihar etmek istedim ama yapamadım. Böyle bir yöntem denedim. Polisin beni öldürmesini istedim" dediği öğrenildi.
POLİS SOYGUN GİRİŞİMİNİ KAMERAYA KAYDETTİ
Bu arada, M.S.'nin paniğe neden olduğu soygun girişimi polis kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde eldivenli ve yüzünü kar maskesiyle gizleyen M.S., bankadaki görevliden aldığı bir deste parayı sallayarak şubede dolaştığı görülüyor.