ADANA'da, güvenlik görevlisiyle birlikte çalışanlarını etkisiz hale getirdiği bankadan 67 bin 300 lira gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan fabrika işçisi 21 yaşındaki Velican Boyacı hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, 11 Kasım 2013'te, merkez Sarıçam İlçesi Şahintepe Mahallesi'nde meydana geldi. Atatürk Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir bankanın şubesine müşteri gibi gelen kar maskeli, siyah montlu soyguncu, tabancasını çekip önce bankanın güvenlik görevlisinin silahını aldı. Sonra da başka bir personelin otomatik para çekme makinesine koymak istediği parayla birlikte toplam 67 bin 300 lirayı alarak bankadan çıktı. Yolun karşısına geçen soyguncu, el kaldırdığı özel halk otobüsüne binerek uzaklaştı. Olaydan 13 gün sonra fabrika işçisi Velican Boyacı şüpheli olarak yakalandı. Suçlamayı kabul etmeyen Boyacı, ifadesinde "Benim bu olayla hiç bir ilgim yok. Kimin yaptığını bilmiyorum. Beni nasıl teşhis ettiklerini de bilmiyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.
Boyacı, Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheli Velican Boyacı hakkında 'nitelikli yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Güvenlik kamerası görüntüsünde montunun kapüşonuyla yüzünü kapatan Boyacı'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.