Şeref KAHRAMAN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de girdiği banka şubesinde güvenlik görevlisinin tabancasını ele geçirdikten sonra vezneden 81 bin TL, 6 bin 91 Dolar ve 3 bin 335 Euro çalan 41 yaşındaki Murat Taşdiken, "Veznede paraları görünce, iştahım kabardı. Sonra da soygun yaptım" dedi.
Olay geçen 4 Şubat günü, merkez Melikgazi İlçesi Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek Caddesi'ndeki bir banka şubesinde meydana geldi. Murat Taşdiken, banka memurlarının dışarıda sigara içtiği sırada içeri girip, kendi üzerindeki tabancayla tehdit ettiği güvenlik görevlisinin tabancasını da aldıktan sonra vezneye yaklaşarak, 81 bin TL, 6 bin 91 Dolar ve 3 bin 335 Euro almış, kaçtığı sırada kalp krizi geçirmişti. Ambulansla hastaneye kaldırılan Taşdiken, tedavisinin ardından tutuklanmıştı.
Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, 'silahlı yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve yasak silah taşıma' suçlarından tutuklu yargılanan sanık Murat Taşdiken ve 17 tanık hazır bulundu. Murat Taşdiken, yaptığı savunmada, "Banka kartımın süresi doldu. Bankaya yeni kart istemek için gittim. Veznede paraları görünce, soygun kafamdan geçti, iştahım kabardı. Ev kiramı bile ödeyemeyecek duruma gelince, bir hafta sonra da soygunu gerçekleştirdim" diye konuştu.
Banka şubesine doğru yürüdüğünü hatırladığını ancak ondan sonra hiçbir şeyi hatırlamadığını iddia eden sanık Taşdiken, "Otomobilimi bir kafenin önüne park ettim. Bankaya doğru gittiğimi hatırlıyorum. Ne bankaya girdiğimi, güvenlik görevlisinin tabancasını aldığımı,  ne de bankadan çıkışımı hatırlıyorum" dedi. Taşdiken, lise mezunu olduğunu, cep telefonu kurumsal hat satışı yapmadan önce 12 yıl da bir kargo şirketinde pazarlamacı olarak çalıştığını belirterek, "Çok rahat konuşabiliyordum ama bu olaydan sonra sesim çıkmaz oldu. Kendimi ifade edemiyorum. Pişmanım. Oradan tesadüfen geçen ve kalbimi çalıştıran doktor ve hemşireye teşekkür ederim. Bankada korkuttuğum arkadaşlardan da özür dilerim" diye konuştu.
DURAN KALBİ YOLDAN GEÇEN DOKTOR ÇALIŞTIRMIŞ
Duruşmada tanık olarak dinlenen Bünyan İlçesi'nde görevli doktor Abdulkerim Eroğlu ve eşi hemşire Hasibe Eroğlu da otomobilin kenarında yerde yatan biri olduğunu görünce yanına gittiklerini söyledi. İlk müdahaleyi olay yerinde yaptıklarını anlatan doktor ve hemşire, Murat Taşdiken’in nabzının atmadığını fark ettiklerini, suni teneffüs ve kalp masajı ile yeniden hayata döndürdüklerini, daha sonra 112'yi aradıklarını belirtti. Duruşmada, güvenlik görevlisi, banka memurları, 112 ambulansı görevlileri olmak üzere 17 tanık dinlendi. Mahkeme heyeti, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.

ŞK(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)