Ali AKSOYER / İstanbul, () - İSTANBUL'da, banka ve firmalara ait para nakil işlerini yapan araçları soyarak 1 milyon liranın üzerinde para alan 2 zanlıdan biri yakalandı. 

Polis, yakalanan şüpheliyle birlikte 550 bin lira para ele geçirdi. Şüphelilerin son olaydan sonra attıkları silahlar ise dalgıçlar tarafından Beylikdüzü sahilinde bulundu.

Esenyurt’ta 9 Temmuz günü meydana gelen ilk olayda, firmalara ait para nakil işlerini yapan N.D. ile S.A., bir alışveriş merkezinden çıkarken silahlı 2 kişi tarafından önleri kesildi. Soyguncular, 2 kişiyi araca kilitleyerek, üzerlerindeki 5 bin 500 lira ve 100 doları alarak kaçtı.

Avcılar’da 25 Temmuz günü meydana gelen ikinci olayda da, çalıştığı firmaya ait parayı bankaya götüren Y.D., bıçaklı ve silahlı 2 kişinin saldırısına uğradı. Araçta bulunan kasayı açtırmaya çalışan şüpheliler, başarılı olamayınca, görevliyi otomobilin içine kilitleyip kaçtı.

Yine Esenyurt’ta 22 Ağustos günü meydana gelen son olayda ise bir alışveriş merkezindeki banka ve firmalara ait paraların nakil işlerini yapan bir firmada çalışan A.Ö. ile E.M.'nin yolu 2 kişi tarafından kesildi. Şüpheliler, görevlileri araca kilitleyerek içinde 1 milyon lira bulunan çantayı alarak kaçtı.

BİRİ YAKALANDI

Polis tarafından yapılan soruşturmada, soygunları gerçekleştiren kişilerden D.Ç. önceki gün gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada, çalınan paranın 550 bin liralık kısmı bulundu. Şüphelinin gösterdiği Beylikdüzü sahilinde dalgıçlar tarafından yapılan aramada da olayda kullanılan silahlar ele geçirildi. Daha önce çeşitli suçlardan poliste kaydı bulunan D.Ç. adlı şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından sorgulandı. Kurbanlar tarafından teşhis edildiği öğrenilen şüpheli, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Diğer zanlının aranmasına ise devam ediliyor.