AKSARAY'da 'ATM' cihazına para yerleştirmeye gittikleri sırada zırhlı araçtaki 748 bin 420 TL, 15 bin dolar ve 18 bin 850 euroyu alıp kaçan aracın şoförü 32 yaşındaki İbrahim K.'ye yardım ettiği öne sürülen M.D ve M.A.A., Konya'da yakalandı. Yakalanan 2 kişi çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, kaçan şoför aranıyor.
İbrahim K., yönetimindeki 34 AY 6264 plakalı özel bir bankaya ait zırhlı araçla, geçen perşembe günü saat 19.00 sıralarında yanındaki güvenlik görevlisi 39 yaşındaki Osman Baş ile birlikte Kültür Park içerisinde bulunan ATM cihazına para yüklemeye geldi. İddiaya göre Osman Baş, para yerleştirmek için ATM cihazını açtı. Bu sırada şoför İbrahim K. de, tuvalete gideceğini ve sigara içeceğini söyleyip, Baş'ın yanından ayrıldı. Osman Baş, araçla giden İbrahim K.'nın uzun süre gelmemesi üzerine durumdan şüphelenip polisi aradı. Polis yaptığı araştırmada zırhlı aracı adliye binası içinde terk edilmiş olarak buldu. Araçtaki 748 bin 420 TL, 15 bin dolar ve 18 bin 850 euronunda çalındığı saptandı.
Olayın ardından çalışma başlatan polis, kentteki tüm güvenlik kameraları ile mobese kayıtlarını inceleme altına aldı. Zırhlı aracın şoförü İbrahim K.'nin, daha önce de bir bankanın zırhlı aracından aynı yöntemle 2 milyon lira çalmaktan kaydı bulunan M.D ve M.A.A. ile Konya plakalı bir araçla kaçtığını belirledi. Araştırmayı derinleştiren polis, şüphelilerin izlerini kaybettirmek ve şaşırtmak amacıyla Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Karaman'dan geçip Konya'ya geldiğini saptadı. Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle temasa geçen polis, şüphelilerden M.D. ve M.A.A.'yı geçen cuma günü Konya'nın Karapınar İlçesi Kazlıpınar Köyü'nde yakaladı. Çalınan paranın 108 bin lirasını ele geçiren polis, 2 kişiyi sorgulamak üzere Aksaray Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. 2 kişi yapılan sorgulamanın ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Polis, kazan şoför İbranim K.'nin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.