BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, 3,5 yaşındaki Ömer Gürer, sevmek istediği sokak köpeği tarafından ısırıldı. Barınakta karantinaya alınan köpekte kuduz belirtisine rastlanmadı.
Bandırma’da Ömer Gürer adlı çocuk sevmek istediği sokak köpeği tarafından ısırıldı. Kolundan ve yüzünden ısırılan Gürer, ailesi tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Sokak köpeği ise belediye ekiplerince yakalanarak hayvan barınağına götürüldü. Karantinaya alınan köpekte yapılan kontroller sonucu kuduz belirtisi veya herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadı.
BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI
Küçük çocuğun sokak köpeği tarafından ısırılmasına gösterilen tepkiler üzerine Bandırma Belediye Başkanı CHP'li Dursun Mirza açıklama yaptı. Ömer Gürer’in ısırılmasının üzücü bir olay olduğunu belirterek, talihsiz olayın bir daha yaşanmaması için önlemler alınacağını söyledi.
Kapasite yetersizliği nedeniyle, gerekli bakım ve aşılamaları yapıldıktan sonra sokağa bırakılan köpeklerin zaman zaman bazı sıkıntılara yol açabildiğini dile getiren Mirza, “Kentimizdeki başıboş hayvanların sayısının artmasının bir nedeni de civar ilçe ve diğer yerleşimlerdenki sahipsiz hayvanların Bandırma'ya bırakılmasıdır. Belediyemize bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri kentimizdeki sahipsiz hayvanların her türlü sağlık kontrollerini yerine getirmekte ve bunun ardından kulaklarına küpe takılarak gerekli takipleri sürdürmektedir. Yaşanan saldırı olayında köpeğin küpesiz oluşu yine akıllara dışarıdan kentimize sokak hayvanlarının bırakıldığını gerçeğini getirmektedir” dedi.
BARINAKTA DOLULUK ORANI YÜZDE 200 GEÇTİ
Bandırma Belediyesine ait sahipsiz hayvanları toplama ve rehabilitasyon merkezi hakkında da bilgiler veren Mirza, “Rehabilitasyon merkezinin toplam kapasitesi 220’dir. Ancak barınağın şu an ki mevcudu 490 civarındadır. Çeşitli olumsuzluklara neden olan bu durumun çözümüne yönelik kapasite artırımı ile ilgili inşaat çalışmalarımız yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanacaktır. Bu çalışmaların ardından belediyemiz hayvan barınağında daha fazla sokak hayvanımıza ev sahipliği yapılabilecektir” dedi.

FOTOĞRAFLI