Cem TURSUN / İSTANBUL, () Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Balyoz davasında aldığı mahkumiyet kararları bozulan 88 sanık, 24 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.
Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesinde bazı sanıkların avukatlığını yapan Hakan Tunçkol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın dava kapsamında tanık olarak dinlenmesi için mahkemeye dilekçe sundu.

"OLAYLARIN AYDINLANMASINA KATKI SAĞLAYACAK..."
Avukat Tunçkol'un dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: "Yapılan yargılamada suçlamaları ve suça konu olayları aydınlatabilecek bilgisi olduğunu basından öğrendiğimiz Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve onun siyasi başdanışmanı olan Yalçın Akdoğan'ın görülmeye başlanacak davada önemli bilgileri olduğunu düşünmekteyiz. Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın suçlamalara konu dönemde ve o tarihten itibaren gerek kovuşturma gerekse soruşturma aşamalarında halen Başbakan olduğunu düşündüğümüzde mahkemeniz tarafından dinlenmesinin dava konusu olayların aydınlanmasına faydalı olacağını düşünmekteyiz. Hükme tesir edebilecek ve olayların aydınlanmasına katkı sağlayacak olan Başbakan Erdoğan ve başdanışmanı Akdoğan'ın tanık sıfatıyla dinlemelerini saygı ile arz ederiz"