Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de çıkan kavgada 29 yaşındaki Hasan Baydurak'ı balta ile kafasına vurarak öldüren, 38 yaşındaki Mustafa Koşaroğlu'nu da hafif şekilde yaralayan 29 yaşındaki Nasıf Yürük 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Geçen aralık ayında kentin Yenidoğan Mahallesi'nde meydana gelen olayda, oto tamircisi Nasıf Yörük, işyerinin önüne gelip kendilerine bira almasını söyleyen Mustafa Koşaroğlu ve Hasan Baydurak ile tartıştı. Kavgaya dönüşen olayda Nasıf Yürük baltayla Hasan Baydurak'ı ve Mustafa Koşaroğlu'nu yaralandı. Kafasına aldığı darbelerle ağır yaralanan Hasan Baydurak kaldırıldığı hastanede 9 gün sonra öldü. Diğer yaralı Mustafa Koşaroğlu ise tedavisinin ardından taburcu edildi. 
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan sanık Nasıf Yürük olay günü Hasan Baydurak'ın işyeri önüne gelerek kendisinden alkol almasını istediğini, kabul etmeyince küfür ettiğini öne sürdü. Çıkan tartışmada Hasan Baydurak ve yanındaki Mustafa Koşaroğlu'nun kendisine saldırdığını söyleyen Nasıf Yürük, "Odun kırmak için işyerimde bulunan baltayı rastgele salladım. Amacım öldürmek değil onları korkutmaktı. Çok pişmanım. Keşke onun yerine ben ölseydim de bugünleri görmeseydim" dedi.
Mahkeme heyeti Nasıf Yürük'ü cinayet suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Mustafa Koşaroğlu'nun yaralanması olayında ise Yürük'e hapis cezası vermedi.

KA(EK/ESM) (FOTOĞRAFLI)