Suat DENİZ/IĞDIR, () - AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde bir apartmanın ikinci kat balkonundan düşerek ölen Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünde memur olan 24 yaşındaki Gönül Filiz Aras, toprağa verildi. Genç kadının yapılan otopsi sonrası cenazesini teslim alan babası Reşit Aras, "Allah'ın takdiri. İntihar mı yoksa cinayet mi bilmiyoruz" dedi.
Iğdırlı Gönül Filiz Aras, geçen 4 Haziran günü 1 kadın, 2 erkek arkadaşı ile birlikte gittiği bir arkadaşlarının Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki evine gitti. Burada 2'nci kattaki dairenin balkonuna çıkan Aras, bilinmeyen bir nedenle düşerek öldü. Eşinden 6 ay önce boşanan genç kadının cenazesi Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Polis olay sırasında evde bulunan Emine K. ile Alipaşa T.'nin ifadesini aldı. Ev sahibi Osman A.'nın olaydan sonra kayıplara karışması ise 'balkondan iteklenerek öldürüldü' iddiasını gündeme getirdi. Polis olayla ilgili Osman A.'yı ararken, soruşturma sürüyor.
Kızının cenazesini Doğubayazıt Devlet Hastanesinden teslim alan Reşit Aras, gözyaşlarını tutamadı. Cemile - Reşit çiftçinin 7 çocuğundan biri olan Gönül Filliz Aras'ın cenazesi memleketi olan Iğdır'ın Aralık ilçesine götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi. Reşit Aras, kızının ölüm haberiyle yıkıldıklarını belirterek "Allah'ın takdiri. Kızım arkadaşlarıyla buraya gelmiş balkondan düşmüş. İntihar mı yoksa cinayet mi bilmiyoruz" diye konuştu.
1 HAZİRAN'DA YENİ BİR İLİŞKİYE BAŞLADI
Milli Eğitim'de memur olan Gönül Filiz Aras, geçtiğimiz 1 Haziran günü 'yeni bir ilişkiye' başladığını sosyal paylaşım sitesinden duyurdu. Kim olduğu konusunda ise arkadaşlarına fazla bir açıklama yapmadı. Yine sosyal paylaşım sitesine 3 Haziran günü ise 'Kendi içinde kaybolan kişiye her yol yokuştur' diye yazdı.
Iğdır'da bir tiyatro kulübüne üye olan ve 24 Mayıs'ta sahneye çıkan Gönül Filiz Aras'ın arkadaşları, "4 aylık bir eğitim aldı, sonrasında 24 Mayıs'ta 9 Canlı isimli komedi oyununda sahneye çıktı. İki seansta 600 kişi izledi. İlk defa sahneye çıkmasına rağmen yeteneği ile herkesin beğenisi kazandı. Eşinden 2 yıldan bu yana ayrıydı, bir yıl önce de resmen boşandı. Gönül, intihar edecek birisi değil" dediler.

SD(KS/AAA) (FOTOĞRAFLI)