Ramazan ALMAÇAYIR / İstanbul, () Pendik’te, 32 yaşındaki T.Ç., katilinden kurtulmak için kaçtığı balkonunda kurşunlanarak öldürüldü. Polis cinayetin faili olarak aynı evde kalan 42 yaşındaki kadının çocuklarını arıyor.
42 yaşındaki annesinin Pendik'te kaldığı eve kız kardeşi ile birlikte gelen O.Ö, evde bulunan 32 yaşındaki T.Ç.'yi kurşunlayarak öldürdü ve kaçtı. Öldürülen T.Ç.'nin çocukların annesi B.A. ile imam nikahıyla yaşadığı, B.A.'nın eşinden boşandığı öğrenildi.
15 GÜN ÖNCE BU EVE TAŞINMIŞLARDI
Olay Pendik Ahmet Yesevi Mahallesi Pir Sultan sokaktaki 5 katlı binanın ikinci katında meydana geldi. İddiaya göre, eşinden boşanan B.A.,(42) imam nikahıyla yaşadığı T.Ç (32) ile 15 gün önce Pir Sultan Sokakta kiraladıkları bir eve taşındı. Öğle saatlerinde B.A.'nın ilk eşinden olan çocukları O.Ö ve Z.Ö. annelerinin evine geldi.
SİLAH SESLERİ DUYULDU
İki kardeşin eve girmesinden kısa süre sonra peşpeşe silah sesleri duyuldu. O.Ö, annesiyle birlikte yaşayan T.Ç.'ye defalarca ateş etti. Mahalle sakinleri 5-6 el silah sesi duyunca sokağa çıkıp ne olduğunu anlamaya çalıştı. Bu sırada elinde silah bulunan O.Ö'nün kız kardeşi Z.Ö ile birlikte yaya olarak kaçtığını görüldü. Evden anne B.A'nın yardım çığlıklarını duyan komşular hemen polis ve sağlık ekiplerini aradı.
BALKONA KAÇTI KURŞUNLARDAN KAÇAMADI
Olay yerine gelen sağlık ekipleri balkonda kanlar içinde yatan T.Ç.'ye uzun süre kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen T.Ç kurtarılamayarak hayatını kaybetti. T.Ç'nin balkona kurşunlardan kaçmak için çıktığı anlaşıldı.
EVDE 1 YAŞINDA BİR BEBEK VARDI
Polis ekipleri olay sırasında evde bulunan anne B.A ile henüz 1 yaşında olduğu öğrenilen oğlu Anıl'ı polis merkezine götürdü. Olayın ardından şoka giren B.A güçlükle ayakta durabildi. Minik Anıl ise bir polis memurunun kucağında polis aracına götürüldü. Olay sırasında anne babasıyla evde bulunan minik Anıl daha sonra polis memuru tarafından annesinin kucağına verildi.
Mahalle sakinleri olayla ilgili olarak, "Buraya yeni taşınmışlardı, silah seslerini duyduk. Kadının çocuklarının yaptığını söylüyorlar" diye konuştu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından T.Ç'nin cesedi önce hastane morguna ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis kaçan iki kardeşi yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.
(FOTOĞRAFLI)
Bilgi:
B.A.: Beyhan Akdin
T.Ç.: Talip Çetin
O.Ö.: Oğuz Özbudak
Z.Ö.: Zeliha Özbudak