KAYSERİ’de baldızı 18 yaşındaki R.Ç.’ye 4 yıl önce tecavüz edip, tehdit ettiği öne sürülen enişte 34 yaşındaki Halil T. toplam 95 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Halil T. ile R. Ç.’nin annesi H.Ç. hazır bulundu. Halil T., aynı apartmanın bodrum katında ailesiyle oturan baldızı R.Ç.’ye, cinsel tacizde bulunmak, içtiği suya uyuşturucu katıp, bayıltıp cinsel ilişkiye girmek, bunu tehditle 2 kez daha sürdürmek, zorla porno film izletmek ve cinsel organını göstermek iddiasıyla yargılandığı duruşmada, suçlamaları kabul etmedi. Halil T., karar duruşmasında, "Geçen yıl baldızımı nişanlısı ile oynaşırken gördüm ve kayınpederime söyledim. Bu yüzden bana iftira attı. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
KIZ BİLEKLERİNİ KESİP İNTİHARA KALKIŞTI
Olay, bileklerini keserek intihara kalkışan R.Ç.'nin annesi H.Ç.’ye 4 Ağustos 2012’de "Anne sana birşey söyleyeceğim. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ablam ve çocukları için bugüne kadar sakladım. Ancak artık gücüm kalmadı" diyerek anlatmasıyla ortaya çıktı. anne H.Ç.'nin savcılığa şikayeti üzerine gözaltına alınan Halil T. tutuklandı ve  hakkında dava açıldı.
Davanın son duruşmasında Mahkeme heyeti, Halil T.’nin 2009 yılında baldız R.Ç.’yi önce taciz ettiği, ardından içtiği suya uyuşturucu katarak bayıltıp,tecavüz ettiğine hükmetti. Halil T.’nin 2011 yılında da, 'Birine anlatırsan önce ablanı sonra seni öldürürüm' diye tehdit ederek iki kez daha tecavüz ettiğine hükmeden mahkeme heyeti, Halil T.’yi 'Cinsel taciz, tecavüz, tehdit, hürriyetinden alıkoymak ve teşhir' suçlarından toplam 95 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Hukukçular mahkemenin bu kararının Yargıtay'dan kesinleşmesi halinde, Halil T.'nin cezasının yasalara göre 30 yıl üzerinden infaz edileceğini söyledi.

ŞT(OE/COŞ)