Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN İnkum'da eşiyle balayı tatili yaparken denizde dalgalara kapılan ve ekipler tarafından kurtarılan 21 yaşındaki Fatma Sarıışık, yoğun bakımda 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Eşinin cenazesiyle Bartın'dan ayrılan 24 yaşındaki Emre Sarıışık, büyük üzüntü yaşadı.
Geçen 22 Haziran'da Ankara'da evlenen Fatma ve Emre Sarıışık çifti, balayı için Bartın'ın tatil beldesi İnkum'a geldi. Geçen cuma günü Fatma ve Emre Sarıışık çifti, denizde yüzerken dalgalara kapıldı. Kayalıklara sürüklenen Emre Sarıışık kurtulurken, eşi suda kayboldu. Kıyıda devriye gezen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi tarafından kısa sürede sudan çıkarılan Fatma Sarıışık, Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Fatma Sarışık, bugün yaşamını yitirdi.
Kimyager Emre Sarıışık, eşinin ölüm haberiyle hastane önünde gözyaşlarına boğuldu. Parmağındaki yüzüğü hayatı boyunca çıkarmayacağını belirten Emre Sarıışık, "Eşim lisede bir kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi olmuştu. Bana hep, 'Eğer bir gün ben ölürsem cenaze ilanım 81 ilde yapılsın' derdi. Şimdi o aklıma geldi. Gerçektende de ölümünü herkes duydu" dedi.
Emre Sarıışık, daha sonra yakınlarıyla eşinin cenazesini morgdan alarak cenaze aracına taşıdı. Fatma Sarıışık'ın cenazesinin yarın Ankara Etimesgut'ta toprağa verileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI