Bakan Soylu, 10 Şehit Verdiğimiz Tendürek Dağı'na Çıktı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü Tendürek Dağıbölgesinde askerlerle bir araya geldi. Tendürek Dağı'nda çıkan çatışmada şehit olan 8 korucu için düzenlenen cenaze törenine katılan BakanSüleyman Soylu, sinir krizi geçiren şehit yakınlarını sakinleştirdi. 
ŞEHİT VERDİĞİMİZ TEPEYE ÇIKTI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağıbölgesinde dün akşam PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmada 9 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü Karakuş Tepesi'ne çıktı.

ŞEHİT AİLELERİNE TAZİYE
Burada incelemelerde bulunarak İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel'den bilgi alan Bakan Soylu, askerlerle de sohbet etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ziyaretin ardından Bakan Soylu, beraberindekilerle Güllüce köyüne geçti. Burada şehit korucular için taziye ziyaretinde bulunan Bakan Soylu, şehit babası Yusuf Zeyrek ile yakından ilgilendi.

ŞEHİT BABASINI ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜRDÜ
Bakan Soylu, tek erkek evladını şehit veren Yusuf Zeyrek'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit babasına telefonda taziyelerini iletirken, daha sonra şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Bakan Soylu, ardından Somkaya köyüne geçerek, dünkü şehitler için açılan taziyeye katıldı.


Bakan şehit ailelerini teselli etti...
ŞEHİT AİLERİNE SÖZ VERDİ
Ağrı'nın Tendürek Dağı Gökçebulak köyü Karakuş mevkiinde çıkan çatışma da hayatını kaybeden korucuların taziyelerine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ailelerle yakından ilgilenerek köylerine cami ve taziye evi yapma sözü verdi.

ŞEHİTLERİ UĞURLADI
Ağrı'nın Tendürek Dağı'nda çıkan çatışmada şehit olan 8 korucu için İçişleri BakanıSüleyman Soylu'da katılımıyla tören düzenlendi. Doğubayazit 1. Mekanize PiyadeTugayı'nda askeri tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıraAğrı Valisi Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.
SİNİR KRİZİ GEÇİREN AİLELERİ BAKAN SAKİNLEŞTİRDİ
Tören de sinir krizleri geçiren aileleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sakinleştirdi. Askeri törenin ardından şehitlerin naaşları Doğubayazıt Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, cenazelerin yarın köylerinde toprağa verileceği öğrenildi.

Cenaze töreninde sinir krizi geçiren aileleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sakinleştirdi.
NE OLMUŞTU
Tendürek Dağı Gökçebulak köyü Karakuş mevkiinde PKK'lıların saldırısı sonucu 8 korucu ile 2 asker şehit düşmüştü. Şehit düşen 2 asker için Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıylaErzurum'da yapılan törenin ardından şehit askerler memleketlerine uğurlanmıştı.