KAYSERİ’de 5 gün önce, üvey babası 64 yaşındaki Mehmet Sondaş’ı palayla rehin alan 30 yaşındaki Deniz Sondaş, kendi isteğiyle tedavi görmek için yattığı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’nden (AMATEM) kaçtı. İhbar üzerine yaşadığı mahallede yakalanan Deniz Sondaş’ın gösterdiği terk edilmiş evde 4 kilo 250 gram esrar, 300 bonzai ve 566 ekstacy hap ele geçirildi.
Melikgazi İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi Sunay Sokak'ta bulunan bir gecekonduda 5 Mart günü saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda, iddiaya göre uyuşturucu kullanan Deniz Sondaş, üvey babası Mehmet Sondaş’ı pala olarak adlandırılan bıçakla rehin aldı. İhbar üzerine gelen Özel Harekat polislerinin düzenlediği operasyonla yakalanan Deniz Sondaş ifadesinde, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak istediğini söyledi. Sondaş kendi isteğiyle Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı AMATEM'de tedaviye alındı. Ancak bağımlı genç, tedavi gördüğü merkezden kaçtı.
UYUŞTURUCU SATTIĞINI İTİRAF ETTİ
Bunun üzerine harekete geçen polis, Deniz Sondaş’ı yaşadığı mahallede buldu. Polis ekiplerini yanına yaklaştırmak istemeyen genç, kendine jiletle zarar verdi. İkna yoluyla ikinci kez gözaltına alınan Deniz Sondaş, ifadesi alınmak üzere bu kez Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Sorguya alınan Deniz Sondaş polise, okul önlerinde, sokak aralarında uyuşturucu satıcılığını yaptığını itiraf etti. Boş bir eve uyuşturucu gizlediğini anlatan Deniz Sondaş'ın gösterdiği aynı mahallede kullanılmayan bir eve giden polis ekipleri, burada yaptığı aramada 4 kilo 250 gram esrar, 300 bonzai ve 566 ekstacy hap buldu.
Deniz Sondaş'ın birlikte uyuşturucu satışı yaptığı öne sürdüğü 41 yaşındaki İ.S.A. da gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan Deniz Sondaş ve İ.S.A.’nın, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edildiği, soruşturmanın burada devam edeceği bildirildi.

MÖ(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)