KÜTAHYA'da çeşitli tarihlerde aralarında eski belediye başkanı Mustafa İça'nın da evinin bulunduğu toplam 24 bağ evini soyduğu iddiasıyla 23 yaşındaki Hasan Ayaz, polisler tarafından bir internet kafede yakalandı.
Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi ekipleri, son 3 ayda Evliya Çelebi, Mehmet Akif Ersoy, Bölcek, Kirazpınar ve Çamlıca mahallelerinde aralarında Kütahya eski belediye başkanı Mustafa İça'nın da evinin bulunduğu 24 bağ evinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili çalışma yaptı. Ekipler, hırsızlık olaylarının gerçekleştirildiği semtlerdeki işyeri ve evlerin güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Yapılan çalışmalar neticesinde bağ evlerini soyan kişinin daha önce hırsızlık olaylarına karıştığı için poliste suç kaydı bulunan Hasan Ayaz olduğu belirlendi.
Polis ekipleri Hasan Ayaz'ı kent merkezindeki bir internet kafede yakaladı. Gözaltına alınan Ayaz'ın evinde yapılan aramalarda, bağ evlerinde çalmış olduğu çok miktarda akü, CD çalar, radyo, hoparlör, jeneratör, elektrikli testere, kaynak makinası, matkap, su pompaları, fleks makinası, havalı tüfek ve yiyecek malzemeleri ele geçirdi. Yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen Hasan Ayaz çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FOTOĞRAFLI