BURSA’da eşiyle ayrılmasından sorumlu tuttuğu babası 44 yaşındaki Sadettin Kılıç’ı tabancayla vurarak öldüren 22 yaşındaki Kadir Kılıç, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
Merkez Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi Taraklı Sokak’ta dün, eşiyle ayrılmasından sorumlu tuttuğu babası Sadettin Kılıç ile tartışan Kadir Kılıç, üzerinde bulunan ruhsatsız tabancayla babasına ateş etti. Göğsüne iki kurşun isabet eden 5 çocuk babası Sadettin Kılıç kaldırıldığı Bursa Devlet Hastanesi’nde öldü.
Polis tarafından gözaltına alınan Kadir Kılıç verdiği ilk ifadesinde 4 yıllık evliliğinin babasının gereksiz tutumları nedeniyle bittiğini öne sürerek şöyle dedi:
"Ben de evi terk ettim, Ekim Ayı’nda babamı korkutmak amacıyla eve silahla ateş ettim, babam şikayetçi oldu. Önümüzdeki Pazartesi günü mahkemem vardı, şikayetini geri almasını söylemek için eve gittiğimde tekrar tartıştık. Bana hakaret etmeye başlayınca sinirlerime hakim olamayıp belimdeki silahı çekip kendisine ateş ettim. Daha sonra teslim oldum. Aramızda husumet de olsa o benim babamdı, bir anlık sinirime yenildim pişmanım."
Daha önceden poliste, 'Hürriyeti Tahdit' ve 'Konut kurşunlamak' suçlarından iki ayrı kaydı bulunan Kadir Kılıç, Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgulamasının ardından Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.