ADANA'da babasından izinsiz aldığı otomobille gezmeye çıkan 17 yaşındaki B.S. ile arkadaşı 18 yaşındaki R.D., trafik uygulamasına takıldı. Ekiplerin 'dur' ihtarı üzerine kaçan 2 genç, uzun süren kovalamacadan sonra yakalandı. B.S.'ye 'ehliyetsiz araç kullanma, trafiği tehlikeye düşürme, kırmızı ışık ihlali' gibi suçlardan 3 bin 500 lira ceza yazıldı.
Olay, merkez Çukurova İlçesi'nde dün meydana geldi. Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan B.S., babasına ait 34 LBF 47 plakalı otomobilin anahtarını gizlice aldı. Arkadaşı R.D. ile birlikte otomobile binen B.S., caddelerde dolaşırken uygulama yapan trafik polislerini fark edince kaçmaya başladı. Ekiplerin 'dur' uyarısına rağmen B.S., kaçmayı sürdürünce, gençlerin bulunduğu aracın peşine çok sayıda polis takıldı. Uzun süren takip sonrasında yakalanacaklarını anlayan gençler, otomobili Toros Mahallesi'nde terk edip, tel örgülerden atlayarak otoyola çıktı.
Yoğun araç trafiği olan otoyoldan karşı tarafa geçmeye çalışan gençleri tel örgüden kendileri gibi atlayan polisler takip etti. Birçok ekip de araçlarla otoyola çıktı. Ekiplerin yarım saat süren çabası sonucu gençler yol kenarındaki ağaçların arasına gizlenmek isterken yakalandı.
Gözaltına alınan B.S., ehliyeti olmadığı için kaçtığını söyledi. B.S.'ye 'ehliyetsiz araç kullanmak, kırmızı ışık ihlali, araç trafiğini tehlikeye düşürmek' suçlarından toplam 3 bin 500 lira ceza yazıldı. İfadesinin ardından serbest bırakılan B.S. hakkında ayrıca, 'genel güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan da adli soruşturma başlatıldı. Korktuğu için arkadaşıyla birlikte kaçtığını söyleyen R.D. hakkında ise herhangi bir işlem yapılmadı.