ZONGULDAK'ta, eşinin başka birisiyle ilişkisi olduğunu kendisinden gizlediğini düşündüğü kızı 16 yaşındaki Funda Ercan'ı başından tabanca ile vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan muhasebeci 53 yaşındaki Ayhan Ercan, tabancanın oynarken patladığını ileri sürdü. Cinayete tanık olan sanığın küçük kızı 13 yaşındaki T.N.E. ise "Kesinlikle öyle değil. Babam elinde silahla ablamın üzerine gitmeye başladı. Sonra silah patladı" dedi.
Geçen yıl 11 Eylül'de meydana gelen olayda, eşinden ayrı yaşayan 2 çocuk babası Ayhan Ercan'ın elinde patlayan ruhsatsız tabancasından çıkan kurşun, kızı Funda Ercan'ın başına isabet etti. Funda Ercan öldü. Tutuklanan Ayhan Ercan hakkında, 'Yakın akrabayı kasten öldürme' ve 'Ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
'KIZIMIN VURULMASI TALİHSİZ BİR KAZA'
Ayhan Ercan, ilk kez hakim karşısına çıktığı duruşmada olayın kaza sonucu yaşandığını ileri sürdü. Ercan, şöyle konuştu:
"Kızımın vurulması talihsiz bir kazadır. İşten çıktıktan sonra alkol aldım. Kapıyı ölen kızım Funda açtı. Yemek hazırlanıyordu. Silahı masanın üzerine koydum. Şarjörü çıkaracaktım. Şarjörü çıkarmaya çalışırken silah patladı. Benim hatam namluda mermi olup olmadığını kontrol etmememdi. Küçük kızım, 'Baba ablam düştü' dedi. O zaman vurulduğunu anladım. İddia edildiği gibi kızıma silahı doğrultup ateş etmedim. Benim silah doğrultarak kızımı kasten vurmam mümkün değildir. Böyle ise benim bir canavar olmam lazım. Sırf eşimle problemlerim var diye böyle bir şey yapmam mümkün değildir."
'SİLAHLA ABLAMIN ÜZERİNE GİTTİ'
Cinayet sırasında evde bulunan olayın tanığı T.N.E. ise gözyaşları içinde gördüklerini anlattı. Akşam eve geldiğinde babasını ölen ablası ile 'hoşgeldin' diyerek öptüklerini anlatan T.N.E., şöyle konuştu:
"Babam bize annemin başka birisiyle ilişkisi olup olmadığını sordu. Bu sırada çekmeceden silahını aldı. Ablama, 'Sen bu işi başından beri biliyorsun bana söylemiyorsun, beni uğraştırıyorsun' dedi. Silahıyla oynuyordu bu sırada. Ben korktum ve mermi olup olmadığını sordum. 'Ben boş gezer miyim' diyerek silahı çekti. Ben odama kaçtım. Ama kapıdan izlemeye devam ettim. Babam, 'Biliyorsun söyle beni uğraştırma' diyerek elinde silahla ablamın üzerine doğru gitmeye başladı. Ancak ablama, 'Korkma kızım ben sana bir şey yapar mıyım' dedi. Ablam benim yanıma doğru gelirken babamın bu sözü üzerine döndü ve silah patladı. Ablam yere düşerken babam yakaladı ve bağırmaya başladı. Ben babamın ablamı kasten vurmuş olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü ablama çok düşkündü. Ancak 2 hafta önce babamın ifadesini okumuştum. Orada da oynarken silahın patladığını söylemiş. Kesinlikle öyle değil. O zaman benim aklıma bilerek yaptığı geliyor."
Cinayet sırasında evde bulunan Ayhan Ercan'ın kardeşi Dilek Ercan da "Ağabeyim silahla oynarken bir anda patladı. Kesinlikle olayda bir kasıt yoktur. Herhangi bir yere silahı doğrultmadı. Kendi elinde oynarken patladı" dedi.
'ŞİKAYETÇİYİM, CEZALANDIRILSIN'
Ayhan Ercan'ın eşi Meliha Ercan, alkol aldığı zaman eşinin kendisine ve çocuklarına kötü davrandığını ve birkaç kez kendilerini sokağa attığını söyledi. Evden ayrılıp boşanma davası açtıktan sonra bu olayın meydana geldiğini belirten M.E., "Olayın nasıl meydana geldiğini bilmiyorum ama ister kaza, ister kasten olsun, evde çocukların yanında silah bulundurmamalıydı. Kendisinden şikayetçiyim ve cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, evde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Sanık Ayhan Ercan, duruşma sonunda 4.5 aydır görmediğini söylediği kızına sarılmak istedi. Ayhan Ercan, duruşmada tanıklık yaptıktan sonra salondan çıkarılan ve isteği üzerine çağrılan kızı T.N.E.'ye sarıldıktan sonra salondan çıkarıldı.