ADANA,()-ADANA'da evlerinin terasında oynarken elektrik telinden akıma kapılarak ölen ilköğretim öğrencisi 9 yaşındaki Ayşe Uğurlu'nun ölümünden sorumlu tutulan TEDAŞ İşletme Müdürü Ali İhsan Özdemir ile taşeron firma yetkilisi Ahmet Semercioğlu, 1'er yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılıp, hükmün açıklanması ertelendi.
Olay, 29 Haziran 2011'de Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi. 13266 Sokak 10 numaralı evde oturan Uğurlu Ailesi'nin 9 çocuğunun en küçüğü olan ve Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Ayşe, evlerinin terasına çıktı. Ayşe, oyun oynarken evin yakınından geçen yüksek gerilim hattındaki akıma kapıldı. Ayşe Uğurlu ölürken, olay yerinde inceleme yapan polis memuru Remzi Çinçik de teras ile tel arasını metreyle ölçerken akıma kapılıp yaralandı.
DAVA AÇILDI
Ayşe'nin ölümü bir polis memurunun da yaralanması olayında konut ile elektrik teli arasındaki en küçük yatay uzaklığın 2 metre olması gerekirken, yapılan ölçümde uzaklığın 1,05 metre olduğu tespit edildi. Asli kusurlu oldukları iddia edilen TEDAŞ İşletme Müdürü Ali İhsan Özdemir ve taşeron şirket yetkilisi Ahmet Semercioğlu hakkında Adana 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
'ŞİRKET SORUMLU'
6'şar yıl hapisleri istenen sanıklardan Ali İhsan Özdemir, suçlamayı kabul etmedi. Söz konusu olay yeri ile ilgili Halil Uğurlu'nun TEDAŞ'a başvurarak yüksek gerilim hattının kaldırılmasını istediğini belirten Özdemir, "TEDAŞ bu iş için proje yaptırarak ihaleyi As Elektriğe verdi. Bütün sorumluluk bu şirketindir. Kaçak yapılaşma da olayda etkili olmuştur. Kusurum yok" dedi. Olayda kızını kaybeden baba Halil Uğurlu, yüksek gerilim hattının evlerinin çok yakınından geçirildiğini belirterek, "Mesafe 60 santimetre civarındadır. Olay öncesi kaldırılması için TEDAŞ'a müracaat ettim. O tarihte kızım oyun oynarken elektrik çarptı, öldü. Kızımdan sonra da birçok kişi akıma kapılıp, yaralandı" diyerek sanıklardan şikayetçi oldu.
Mahkeme, tutuksuz sanıkları 1'er yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Sonra da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

MKA(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)