ANTALYA'da Gezi Parkı ve ODTÜ protestoları sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan, 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil, 1 Kasım'da mahkemeye çıkacak. Karacagil'in ifadesi, 3G yöntemiyle alınacak.
Antalya'da Gezi Parkı, Ahmet Atakan'ın ölümü, 12 Eylül darbesinin yıldönümü ve ODTÜ'de yaşananları protesto gösterilerine katıldığı için 2 Ekim günü gözaltına alınan ve aynı gün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ayşe Deniz Karacagil, sorgusunda kırmızı fuların sosyalizmi simgelediğini içeren sorular yöneltildiğinin medyaya yansıması sonrası, 11 Ekim günü Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden Alanya- Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Karacagil'in yanı sıra, tutuklanıp Antalya L Tipi Cezaevi'ne gönderilen Murat Sezgin, Mustafa Cihan Yılmaz'n ifadeleri alınacak.
3G'Lİ İFADE VERECEKLER
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan yargılanan Ayşe Deniz Karacagil, Mustafa Cihan Yılmaz ve Murat Sezgin için avukatlarının itirazı üzerine Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, tutukluların ifadesi 3G yöntemiyle alınacak.
İMZA KAMPANYASI
Tutukluların serbest bırakılması için Twitter ve Facebook gibi sosyal platformlarda yürütülen kampanyaların yanı sıra, Kışlahan Meydanı'nda imza kampanyası başlatıldı. Tutuklu gençlerin aileleri ve Antalya Demokrasi Güçleri Platformu tarafından yürütülen ve 4 gün süreceği belirtilen imza kampanyasında Ayşe Deniz Karacagil, Mustafa Cihan Yılmaz, Murat Sezgin ve yine olaylar kapsamında tutuklanan Fecri Ataseven ve Umut Baran'ın serbest bırakılması isteniyor.
Antalya Halkevleri Şube Başkanı Ayten Ceyhan, "Antalya Demokrasi Güçleri olarak 5 gencimizin serbest bırakılması için imza kampanyası düzenliyoruz. Mahkemede serbest bırakılırlarsa hepimiz sevineceğiz" dedi.