BURSA’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde 33 yaşındaki Emine Ay, boşanma davası açtığı 45 yaşındaki İsmail Ay tarafından evinin önünde kurşun yağmuruna tutuldu. Saldırıdan saatler önce doğum gününü kutlayan talihsiz kadın, 9 yaşındaki kızının gözleri önünde can verirken, çenesinin altına ateş ederek intihar etmek isteyen İsmail Ay ise kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bu sabah yaşamını yitirdi.
Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Tatkavaklı Beldesi’nde oturan ve şoförlük yapan İsmail Ay ile eşi Emine Ay arasında, bir süredir şiddetli geçimsizlik ve kıskançlık nedeniyle sorun bulunuyordu. Şiddet gördüğü gerekçesiyle eşinden boşanmak için dava açan Emine Ay, 6 ve 9 yaşlarındaki iki kızıyla birlikte eşi İsmail Ay’dan ayrı yaşamaya başladı.
Eşinin kendisinden boşanmak istemesini kabullenemeyen İsmail Ay, dün sabah saatlerinde görmek istediği 9 yaşındaki kızını yanına alarak bütün gününü onunla geçirdi. Emine Ay ise 6 yaşındaki kızı ve akrabalarıyla birlikte 33’üncu yaş günün kutladı. Gece saat 21.15'de kızını eşine teslim etmek için TOKİ konutlarına gelen İsmail Ay, eşini arayarak kızı getirdiğini ve aşağıya inmesini istedi.
KIZININ YANINDA VURDU
Emine Ay, kızını almak için apartmanın önüne indi. Çift, burada bir süre tartıştıktan sonra İsmail Ay, yanında taşıdığı tabancayı çıkarak kızının gözleri önünde Emine Ay’a kurşun yağdırdı. Biri başına toplam 4 el ateş eden İsmail Ay, olay yerinden 10 metre uzaklaştıktan sonra çenesine ateş ederek intihar etmek istedi. Talihsiz kadın başına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla olay yerinde yaşamını yitirdi. Komşular tarafından olay yerine çağırılan 112 acil servis ekiplerince İlçe Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı İsmail Ay ise burada yapılan müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan müdahaleye rağmen İsmail Ay bu sabah yaşamını yitirdi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

SE(FK/AAA)(FOTOĞRAFLI)