MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki kömür madeninde meydana gelen patlamanın ardından yaşamını yitiren işçilerden ikisinin, İzmir'in Kınık İlçesi'ne bağlı Cumalı Mahallesi'nden İbrahim Gökçe ile Veysel Arkan olduğu belirlendi. Gökçe gözyaşları arasında toprağa verilirken, Arkan'ın ailesi cenazenin kendilerine teslim edilmesini beklediklerini söyledi.
GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
Soma'daki kömür madenindeki faciada yaşamını yitiren işçilerden olan 39 yaşındaki İbrahim Gökçe'nin, İzmir'in Kınık İlçesi'ne bağlı Cumalı Mahallesi'ndeki evine ateş düştü. 9 yıldır kömür madeninde çalışan talihsiz işçinin 35 yaşındaki eşi Şükran Gökçe ile 13 yaşındaki oğlu Reşat Gökçe acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Ev kadını Şükran Gökçe tıbbi destekle ayakta durmaya çalışırken, babasının cenazesini gören, Kınık Gaziosmanpaşa Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Reşat Gökçe gözyaşı döktü.
Ölen İbrahim Gökçe için Cumalı Mahallesi Camisi'nde bugün ikindide cenaze töreni düzenlendi. Törene eşi Şükran Gökçe, oğlu Reşat Gökçe, kardeşleri Ümmet Gökçe ve Mevlüt Gökçe ile diğer yakınları ve mahalle sakinleri katıldı. Ekmek parası kazanırken yaşamını yitiren Gökçe, kılınan cenaze namazının ardından Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.
AYNI MAHALLEDE İKİNCİ ACI
Cumalı Mahallesi'nde oturan evli ve bir çocuk babası 30 yaşındaki Veysel Arkan da Soma'daki kömür madeninde can veren işçiler arasında yer aldı. 6 yıldır madende çalışan Arkan'ın cesedini, yakındaki başka bir firmanın maden ocağında çalışan kardeşleri Bican Arkan, Seyhan Arkan ve Oğuz Arkan çıkardı. Veysel Arkan'ın ölümü, 24 yaşındaki eşi Dudu Arkan ve 4 yaşındaki oğlu İsmail Arkan başta olmak üzere yakınları ve sevenlerini üzüntüye boğdu. Kazayı duyar duymaz hemen Veysel Arkan'ın çalıştığı maden ocağına koştuklarını anlatan kardeşlerden Seyhan Arkan, "İçeride olduğunu bildiğimiz için hemen madene girdik. Hem kardeşimizi bulmak hem de diğer maden işçisi arkadaşlarımıza yardım etmek için çabaladık. Biraz ilerledikten sonra kardeşimizin cesedini bulup, dışarı çıkarttık. Daha sonra bir cenaze aracına konuldu ve Kırkağaç'a götürüleceği söylendi. Ancak daha sonra cenazesinin nerede olduğunu bulamadık. Toprağa vermek için bir an önce teslim edilmesini bekliyoruz" dedi.
Acılı baba İsmail Arkan da mezarı bile kazılan oğlunun cenazesinin bir an önce kendilerine teslim edilmesini istedi.

YY (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)