Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, doğum günü olan 31 Aralık'ta ortadan kaybolduktan 11 gün sonra cesedi çıplak halde bulunan oto galerici 49 yaşındaki Yılmaz Eser'in katil zanlısı 50 yaşındaki E.A., jandarma tarafından yakalandı. E.A.'nın ifadesinde cinayeti 30 bin lira alacağını tahsil edemediği için işlediğini söylediği öğrenildi.
Nazilli İlçesi'nde oto galericiliği yapan, evli ve 3 çocuk babası Yılmaz Eser, doğum günü olan geçen 31 Aralık'ta, Köşk İlçesi'ne gitmek üzere evinden ayrıldı. Saat 14.00 sıralarında Nazilli Adliyesi önünde 4-5 kişiyle görülen Eser, yaklaşık 3 saat sonra eşi Yeliz Eser'i cep telefonundan arayıp, "1991 model bir Kartal otomobil satın aldım. Şu an Sultanhisar'dayım Nazilli'ye dönüyorum" dedi. Ancak geç saat olmasına rağmen eve dönmeyen Eser'in eşi Yeliz Eser, jandarma ve polise kayıp başvurusunda bulundu. Aramalara rağmen Eser, bir türlü bulunamadı.
Arama çalışmaları sürerken, 11 Ocak'ta İncirliova İlçesi'ne 29 kilometre uzaklıktaki Şirindere Köyü Gözpınarı Mevkisi'nde bir çoban, kayalıklar arasında çıplak bir erkek cesedi fark edip, jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma, göğüs ve karın bölgesinde iki kurşun yarası bulunan cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı. Savcının incelemesinin ardından Aydın Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesedin, Yılmaz Eser'e ait olduğu tespit edildi.
ZANLI DENİZLİ'DE YAKALANDI
Yılmaz Eser'in cesedini bulan ekipler, katil zanlısınını yakalanmak için çalışma başlattı. Jandarma Eser'in en son E.A. ile görüldüğünü belirledi. İncirliova İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan teknik takibin ardından E.A., geçen çarşamba günü Denizli'de yakaladı. Gözaltına alınan E.A.'nın sorgusunda, Yılmaz Eser'den 30 bin lira alacağını tahsil edemediği için cinayeti işlediğini söylediği belirtildi. İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından E.A., adliyeye sevk edildi.

CU (AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)