Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da 2011 yılında başından tabancayla vurularak öldürülen 17 yaşındaki Serhat Taş cinayetinde yargılanan 3 sanık, delil yetersizliğinden beraat etti.
Diyarbakır'ın Seyrantepe semtindeki boş arazide 26 Aralık 2011 günü Serhat Taş'ın cesedi bulundu. Başından vurularak öldürülen gencin cesedinin yanında kuru sıkıdan bozma bir de tabanca bulundu. İntihar olasılığı üzerinde duruldu, alınan avuç içi ve parmak izlerinin kimyasal analizinde de atış artığı olarak tabir edilen barut izi bulunmadı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, 4 kişinin farklı zamanlarda cesede bakıp hızla uzaklaştığını belirledi.
Polise ifade veren Serhat Taş'ın babası İrfan Taş, "Oğlum mutfak tüpü satan Ü.Ü.'nün yanında çalışıyordu. Son zamanlarda işe gitmek istemiyordu. Oğlumun patronu ve arkadaşlarından şüpheleniyorum" dedi. Serhat Taş'ın ağabeyi Recep Taş da, "Kız arkadaşı beni arayarak, 'Sakın Serhat'ı dışarı bırakmayın. Bağlayın, işe gitmesin' dedi. Serhat'ı aradığımda telefona tanımadığım biri cevap verdi. Bu kişi telefonun Serhat'a ait olmadığını söyleyerek, yüzüme kapattı" diye konuştu.
Türkiye İletişim Başkanlığı'ndan istenen telefon kayıtlarından Serhat Taş ile ilişkisi olan R.B. adlı kızın olay gecesi berber S.O.'ya 10 kez mesaj attığı ve görüşme yaptığı, Serhat Taş ve S.O.'nun telefonlarının ise aynı bölgeden sinyal verdiğini belirledi. Derinleştirilen soruşturmada Serhat Taş'ın cinayete kurban gittiği, olayla ilgili S.O. ile tüp bayisi Ü.Ü. ve esnaf A.S.'nin şüpheli oldukları belirtildi.
Polis şüphelilerden tüp bayisi 38 yaşındaki Ü.Ü.'nün uyuşturucu ticareti suçundan cezaevinde olduğunu belirlerken, berber 29 yaşındaki S.O. ile esnaf 30 yaşındaki A.S.'yi 30 Nisan 2012 tarihinde gözaltına aldı. Suçlamayı reddeden ve Serhat Taş'ın öldüğünü mahallede konuşulurken duyduklarını söyleyen S.O. ve A.S., çıkarıldıkları adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
3 ŞÜPHELİYE ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ
Soruşturmayı tamamlayan savcı, S.O., A.S. ve Ü.Ü.'nün 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle dava açtı. Diyarbakır 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmalarında suçlamayı reddeden sanıklar, Serhat Taş'ın öldürülmesi olayına katılmadıklarını söyledi. Serhat Taş'ın ailesinin avukatı Muhterem Süren ise olayın intihar olmadığını söyledi ve soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti bu talebi reddederken görüşünü sorduğu savcı da sanıkların beraatına karar verilmesini talep etti.
Serhat Taş'ın babası İrfan Taş ise, "Başından beri bu olayın üstü örtülmeye çalışıldı. 17 yaşında bir çocuk öldü. Ancak bir şey yapılmadı. Her şeyin üstü kapatılmaya çalışıldı" diye tepki gösterdi.
Mahkeme her türlü şüpheden uzak, somut, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden sanıkların beraatına karar verdi.

FB(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)