Cem ULUCAN/AYDIN, ()- AYDIN'da, TOKİ konutlarında bir apartmanın asansörünün halatının kopması sonucu 3'üncü kattan zemine düşen asansörde bulunan biri çocuk 6 kişi yaralandı. Site yönetiminin bir hafta önce asansörün bakımı için gazeteye ilan verdiği ortaya çıktı.

Olay, Zeybek Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutları B1-5 numaralı apartmanında saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Apartmanda Aynı sitede oturan Karaoğlan ve Şirinyıldız aileleri B1-5 numaralı apartmanın 4'üncü katında oturan komşularına ziyarete gitmek için asansöre bindi. İddiaya göre asansör 3'üncü kata çıktığında bir anda halatı koptu ve zemine düştü. Büyük bir gürültü ile asansör kabininin zemine düşmesi ve içeridekilerin çığlıklarını duyan apartman sakinleri yardıma koştu. Çevre sakinleri ve olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yardımı ile asansörün kapısı kırılarak içeriden çıkarılan yaralılar Hayriye Karaoğlan (79), Sinem Karaoğlan, Toprağan Karaoğlan, Remzi Şirinyıldız (81), Zübeyde Şirinyıldız ve 2 yaşındaki Erkan Şirinyıldız, ambulansla Aydın Devlet Hastanesi ile Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.

GAZETEYE İLAN VERMİŞLER

Apartman sakinleri bir süredir garip sesler çıkardığını söylerken, site yönetiminin asansörlerin bakımı için yerel bir gazeteye bir hafta boyunca ilan verdikleri ancak bakımı yapacak firma bulamadıkları öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

FOTOĞRAF