İZMİR’in Buca İlçesi’nde, 4 ay önce birlikte alkol aldığı 50 yaşındaki Kenan Yetişkul’u, ayaklarıyla başının üstüne çıkıp ezerek öldürdüğü suçlamasıyla ömür boyu hapis istemiyle 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Emre Keser, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 21 Temmuz'da Buca Mobilyacılar Sitesi 661/1 sokaktan geçen bir kişi, kıyafetleri çıkarılmış, kanlar içinde yatan kişiyi görerek polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri, başına taş ya da sopa gibi sert bir cisimle defalarca vurulduğu tahmin edilen kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi.
Polis ekipleri, yaptığı ilk incelemede, ölen kişinin olayın meydana geldiği sokakta mobilya cila ustası olarak çalışan evli ve bir çocuk babası Kenan Yetişkul olduğunu tespit etti. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede Yetişkul'un başına sert cisimle defalarca vurularak öldüğü belirlendi. Üzerindeki kıyafetlerinin de çıkarıldığı görüldü. Başı ezilerek öldürülen Yetişkul'un, çevresiyle hiçbir problemi olmadığı öğrenildi.
Cinayetle ilgili araştırma başlatan Cinayet Büro ekipleri, Yetişkul’un son olarak ismi Emre olan Sivaslı, 20’li yaşlarda, motosikletli biriyle görüldüğünü tespit etti. Soruşturmayı bu yönde sürdüren ekipler, bölgede oturan ve ismi Emre olan 96 kişiyi belirledi. Bu kişileri yaşa göre eleyerek kalan 40 kişinin memleketleri araştırıldı. Sivaslı olan 12 kişinin tespit edilmesinin ardından öldürülen cila ustasının işyerindeki parmak izleriyle eşleştirildi. Polis, bu kişilerden dövmeli Emre Keser’i cinayet şüphelisi olarak belirledi. Emre Keser, kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Emre Keser, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Emre Keser ve tarafların avukatları katıldı.
'Adam yaralama ve uyuşturucu'dan sabıka kaydı bulunan Emre Keser, son savunmasında, "Kenan’la birlikte alkol aldık. Daha sonra beni dükkanına çağırdı. Burada da alkol almaya devam ettik. Daha sonra tuvalete girdi üstünü çıkarıp geldi ve beni taciz etmek istedi. Vurdum ve elimle yere düşürdüm. Yere düşünce dövmeye devam ettim ve üzerine çıkıp başının üstünde zıpladım. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım" dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın cinayeti, 'haksız tahrik' altında işlediğini ve duruşmalardaki iyi halini göz önüne alınarak 16 yıl hapis cezası verdi. Sanık avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi.