KONYA'da ayakkabısının üzerine çorap giyen 17 yaşındaki A.H. devriye görevi yapan polis ekipleri tarafından şüphe üzerine durduruldu. Yapılan incelemelerde şüphelinin bir evden gümüş ve altın takılar çaldığı, ayak izi bırakmamak içinde ayakkabasının üzerine çorap giydiği öğrenildi.

Olay, saat 19.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Akşemsettin Mahallesi Savur Sokaktaki bir evde meydana geldi. İddiaya göre devriye görevi yapan Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler ayakkabısının üzerine çorap giymiş A.H.'yi şüphe üzerine durdurdu. Şüphelinin üzerini arayan ekipler, tornovida, fener, 1 adet gümüş kolye, 1 adet gümüş bileklik ve 1 adet altın bileklik buldu. Çevrede araştırma yapan ekipler, poliste hırsızlık suçundan 52 suç kaydı bulunan şüphelinin Ahmet Yaylacı'ya ait 2'nci kattaki eve su borusuna tırmanarak girdiğini ve takıları çaldığını belirledi. A.H.'nin ayakkabısının üzerine giydiği çorapları ise ayak izi bırakmamak için giydiği öğrenildi.

Gözaltına alınan ve ifadesi alınmak üzere emniyete götürülen A.H., işlemlerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.