İZMİR'in Buca İlçesi'nde, geçen yıl Aralık ayında, boşandığı eşi, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'ı bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılan sanık V.A.'nın 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu, 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından da 4 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Öldürülen Serpil Erfındık'ın babası Mehmet Erfındık'ın avukatı Ömer Arslan, "Eğer Serpil, başvuru yaptığında savcı tarafından dinlenseydi, belki şimdi ölmemiş olacaktı. Bile bile ölüme gönderildi" dedi.
6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık V.A. ve avukatı, Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal ve avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Müjgan Bilgen Özen, İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Ayşegül Altınbaş, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Sanem Deniz Kural ve platform avukatları Aysu Yazıcıoğlu Çerçin katıldı. Tanık olarak dinlenilen Serpil Erfındık'ın evsahibi Binnaz Tığcıoğlu, olaydan önceki aylarda sanığın haftasonları oğlunu almaya geldiğinde Erfındık ile tartışma yaşadıklarını, iki kez jandarmanın geldiğini anlattı.
Sanığın ablası Gönül A., kardeşi ile Erfındık'ın olaydan 20-30 gün öncesine kadar birlikte kaldıklarını, hatta Erfındık'ın bazı günler işe giderken oğlunu kendisine bıraktığını, olay günü hastanedeyken kardeşinin "Serpil'i öldürdüm" diye SMS gönderdiğini söyledi.
Baba Mehmet Bedrettin Erfındık'ın avukatı Ömer Arslan, cinayetin göz göre göre geldiğini, Erfındık'ın savcıya şikayette bulunup durumu anlatmasına rağmen, kaale alınmadığını öne sürdü. Avukat Aslan, ayrıca sanığın cinayeti tek başına değil yardım alarak işlediğini iddia etti. Erfındık'ın vücudunun rastgele yerlerine değil, kalbine aldığı 6 bıçak öldürüldüğünü, soruşturmanın eksik yapıldığını, savcı ve sorgu hakimi tarafından sanığa sorulması gereken önemli soruların sorulmadığını ileri sürerek, soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden, yanında suç ortağı olabilecek başka birisinin olup olmadığının tespiti için, sanığın olay sonrası bir ATM'den para çekerken kaydedilen kamera görüntülerinin istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, öldürülen Serpil Erfındık'ın annesi ve davaya katılan avukatlar ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin katılımıyla duruşma sonrası bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kadın cinayetlerinin durdurulması için gerekli önlemlerin alınması istendi.

FOTOĞRAFLI