Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() TAKSİM’de yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada bir aracın çarpması sonucu yaralanan üniversite öğrencisi Gizem Çakır’ın yardımına, cadde üzerinde iş yeri bulunan kadın avukat koştu. İlk yardım sertifikası olduğunu söyleyen avukat, yaralıya kimsenin dokunmasına izin vermedi ve yaralının bilincinin kapanmaması için çaba harcadı. Gizem Çakır, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 13.30 sıralarında Mete Caddesi’nde meydana geldi. İddialara göre, Gezi Parkı’ndan çıkıp Atatürk Kültür Merkezi yönüne gitmeye çalışan üniversite öğrencisi Gizem Çakır’a, Taksim yönüne giden Bayram Şahin’in kullandığı minibüs çarptı. Kaza sonrası yola savrulan Gizem Çakır’ın burun ve ağız bölgesinde kanama oldu. Bu sırada cadde üzerinde iş yeri bulunan bir avukat, Gizem Çakır’a yardıma koştu. Olay yerinde bulunanlardan ambulans çağırmalarını isteyen avukat, ilk yardım sertifikası olduğunu belirterek yaralının elini tuttu. Gizem Çakır’a durumuyla ilgili bilgi veren ve kesinlikle uyumaması gerektiğini söyleyen avukat, zaman zaman da çevredekilerden yaralının başından uzaklaşmalarını istedi.
AİLESİNE TELEFONLA BİLGİ VERDİ

Taksim’e bir dakikalık mesafede olmasına rağmen olay yerine ambulansın gelmesi gecikince, Gizem Çakır’dan izin alarak telefonuyla olayı bir arkadaşına bildiren avukat, daha sonra çalan telefona da baktı. Genç kıza ailesinin aradığını ve durumu hakkında bilgi vereceğini söyleyen avukat, konuştuğu kişiye, "Kızınıza bir araç çarptı ancak durumu iyi. Sadece burnu kanıyor. Birazdan hastaneye kaldırılacak. Ayrıca olay yerine Ayşegül isminde bir arkadaşı geliyor" diye bilgi verdi.
ARKADAŞI GÖRÜNCE ŞOK GEÇİRDİ

Bu sırada cep telefonuyla bilgi verilen Gizem Çakır’ın, arkadaşı Ayşegül  olay yerine koşarak geldi. Çakır’ı yerde yaralı halde görünce şok geçiren genç kız, etraftakilerin telkinleriyle sakinleşti.  Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı kıza boyunluk taktı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Çakır tedaviye alındı.
CADDEDE SÜREKLİ KAZA OLUYOR

Öte yandan çevre sakinleri çift yönlü trafik işleyen Mete Caddesi’nde sürekli kaza olduğunun söylediler. Cadde üzerinde işyeri bulunan Linda Çalmuk,  "Caddede iki yönlü trafik akıyor ve araçlar çok hızlı gidiyor. Kazalar bu nedenle oluyor" dedi.
Olay yerinde polislere kazanın nasıl olduğunu anlatan sürücü Bayram Şahin, daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.


ÖA  (MK) (FOTOĞRAF)