IĞDIR'da girdikleri bir avukatlık bürosunun duvarını yıkarak bitişiğindeki kuyumcu dükkanına girmek isteyen hırsızlar, çift katlı duvarı delemeyince işlerini yarım bırakarak kaçtı.
Olay gece 02.00 sıralarında Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarı'nda, Merkez Karakol karşısındaki Kılıç pasajında meydana geldi. Kuyumcu dükkanına bitişik olan avukatlık bürosunun dış kapısının kilidini keserek giren şüpheliler, daha sonra kuyumcuya bitişik olan duvarı kırmaya çalıştı. Ancak duvarın çift katlı ve sağlam olduğunu gören hırsızlar işlerini yarım bırakarak kaçmak zorunda kaldı.
Avukat Leyla Kasım Çiğdem, olayın, sabah büroyu açan elemanı tarafından fark edildiğini söyledi. Avukat Çiğdem şöyle dedi:
"Sabah büroyu açmak için gelen personel kapının açık olduğunu farketmiş. İçeri girdiğinde duvarın parçalandığını görmüş. Hemen polisi ve beni aramış. İşyerime geldiğimde polisler inceleme yapıyordu. Hırsızlar büromun bitişiğindeki kuyumcuyu soymaya çalışmış ancak duvarı kırıp karşıya geçememişler. Çekmecede bulunan 275 lirayı alıp kaçmışlar. Hırsızlar duvarı kırarken ses çıkmasın diye oturma gurubunun süngerlerini kesip duvara dayamış ve su serpmişler" dedi.
Soyulmak istenen Açıkel kuyumcunun sahibi Ali Açıkel de, "Hırsızlar işyerime girmek için önce avukatlık bürosuna girmişler. Duvarı sessizce kırmaya çalışmışlar. Ama duvarın iki katlı ve sağlam olmasından dolayı işlerini yarım bırakıp kaçmak zorunda kalmışlar" diye konuştu.
Polis olayla ilgili araştırma başlatırken, MOBESE ve çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.