Bahri KARATAŞ / İZMİR, () - İZMİR Barosu avukatlarından Hakan Sondaç, müvekkilleriyle görüşmeye gittiği Buca Cezaevi'nde yaka kartı takmadığı için jandarma uzman çavuş ve erlerle tartışınca, olay adliyeye yansıdı. Avukat hakkında 'hakaret' suçlamasıyla 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sondaç da askerler hakkında, avukatı Mehmet Korkut aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Avukat Hakan Sondaç'ın avukatı Mehmet Korkut aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, 5 Aralık 2103 tarihinde müvekkilleriyle görüşmek üzere Buca Cezaevi'ne gittiğini, girişte infaz memurlarınca UYAP sistemine kaydı yapılıp, kendisine yaka kartı verildiğini belirtti. Dört ayrı müvekkili ile görüşme yapacağından, ellerinde dosyalar bulunması ve dolu olması nedeniyle kartını bahçe kapısında bir an için yakasına takamadığını öne süren Sondaç, bahçe kapısında bulunan jandarma er D.Ö.'nün uyarısı üzerine kartı boynuna astığını, buna rağmen D.Ö.'nün "Kartı taksana lan, sen ne biçim avukatsın, seni buraya sokmayacağım, içeriye girersin ama buradan kolay kolay çıkamazsın" dediğini öne sürdü. Sondaç, kendisinin de "Ben avukatım, görevimi yapmamı engelleyemezsin, yürü git komutanın gelsin" dediğini, bu sırada uzman çavuş B.P.'nin de "Sen benim askerimle tartışamazsın, kimsin sen" diye konuştuğunu ileri sürdü. Bunun üzerine bir avukatla konuşmasını bilmediğini, tarzı ve üslubunun yanlış olduğunu söylediğini aktardı. Bu konuşmaların hepsinin cezaevi güvenlik kamerası kayıtlarında bulunabileceğini belirten Sondaç, o sırada yanında bulunan Avukat Kurtuluş Kanat'ın da şahit olduğunu belirtti. Kanat'ın 'askerdir boşver' demesi üzerine şikayetten vazgeçtiğini ifade etti.
HAKKINDA VA AÇILDIĞINI ÖĞRENDİ
Sondaç, aradan uzun zaman geçtikten sonra askerlerin kendisinden şikayetçi olduklarını ve hakkında, Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK 125'inci maddesi kapsamında 'hakaret' suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını öğrendiğini belirtti. Jandarma uzman çavuş ve erlerinin haklarında şikayette bulanabileceğine ilişkin korku yaşadıkları için kendisine karşı dava açtıklarını savunan Sondaç, olaya ilişkin tutulan tutanağın altında 7 askerin ve cezaevine tüp getiren tüpçünün imzasının bulunduğunu, hiçbir infaz koruma görevlisinin tutanağa dahil edilmediğini kaydetti.
BUNUN ÜZERİNE ŞİKAYETÇİ OLDU
Avukat Sondaç, biri uzman çavuş 7 asker ve tutanakta imzası bulunan tüpçü B.B.D. hakkında 'avukatın görev yapmasını engellemek amacıyla tehdit ile direnme', 'sahte tutanak düzenleme', 'suç ve delil uydurma', 'hakaret, tehdit, iftira', 'kamu görevini kötüye kullanmak' suçlamalarıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Avukat Hakan Sondaç, hakkında açılan dava nedeniyle önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.

FOTOĞRAFLI